L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 29 de juny del 2016

Compromís vol un grup propi al congrés



Compromís intentarà conformar grup parlamentari propi al congrés espanyol i en el cas que la mesa no done el vist-i-plau, els cinc diputats passaran a formar part del grup mixt i no dins de la formació Unidos Podemos. Són manifestacions del portaveu parlamentari i cap de llista, Joan Baldoví.

El mes de gener, Compromís va abandonar el grup violeta i va passar-se al grup mixt després d’haver estat rebutjada la seua petició de crear un grup propi. La mesa del congrés espanyol va rebutjar el grup de Compromís perquè no es respectava l’article del reglament que impedeix que diputats de la mateixa candidatura formen grups separats. 
 
Compromís té cinc escons però segueix amb el problema d’haver-se presentat a les eleccions amb Unidos Podemos. A més, el reglament exigeix també un percentatge de vots del 15% i la coalició el va aconseguir però hi ha el problema que no es pot repartir ni assignar tot a un partit. 
 
Una vegada més, segons Baldoví, la clau per aconseguir-ho serà que la dreta no sume majoria a la mesa, cosa que si va passar en desembre quan el PSOE va votar la composició junt al PP i Ciudadanos i els va regalar la majoria de la mesa del congrés de diputats, i una majoria d’esquerres faça una interpretació laxa del reglament. 
 
I també Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) 
 
Per primera vegada, CDC no compleix els requisits malgrat els seus vuit diputats perquè no ha aconseguit el 15% dels vots a totes les demarcacions catalanes ni tampoc en el conjunt de Catalunya. L’últim percentatge és el que els va permetre formar el grup propi al desembre. 
 
El dia 19 es constitueixen les Corts Generals i fins el 25 hi ha de temps per crear els grups parlamentaris.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això estava clar. S'han juntat pa separarse i prompte ho farà també Esquerra Unida.

Anònim ha dit...

Ja estem altra vegada igual? Ja va passar el 20D i ara igual.

Anònim ha dit...

Doncs sí, estem igual i gracies al PSOE que li va donar la majoria de la mesa a PP i Ciudadanos quan PSOE+Podemos eren mes vots i majoria en la mesa del Congres.
Ara faran igual?