L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de maig del 2016

Un informe de Conselleria afirma que l'IES Jaume II el Just haurà de ser remodelat totalment, però no demolit.

L'alcalde rep l'informe del secretari autonòmic

La Conselleria d’Educació ha complit el que va prometre a l’alcalde Jordi Joan i ha redactat un informe de la situació de l’IES Jaume II el Just. L’informe tècnic,al qual hem tingut accés explica la situació del centre i les mesures per tindre en un futur d’un institut docent adaptat als programes i perfils actuals d’educació. Com a conclusió: no caldrà construir de nou l’IES Jaume II el Just sinó dur a cap una bona i completa rehabilitació. 

L’alcalde Jordi Joan en la seua condició de diputat va sol·licitar de manera oficial l’informe que li va ser lliurat pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en el transcurs d’una reunió on assistiren la regidora d’Educació, Bea Ferreres, la directora de l’IES Jaume II, Esperanza Micó, el cap d’estudis, Sergi Montalvà, i la representant de l’AMPA, Desam Sala. 

L’informe aconsella la realització d’un peritatge de l’estructura per enginyeria especialitzada per determinar la vida útil residual d’un edifici que porta 50 anys de servei, i poder determinar aixi mateix si hi ha algún simptoma de corrosió en el formigó. 

L’informe deixa clar que l’edifici no té l’estructura danyada i la pitjor patologia que té és la derivada del pas del temps. Així s’indica també que les façanes estan en bon estat de conservació, i no s’aprecien clavills, amb la qual cosa el que cal es una actuació de neteja general i sanejament puntual en algunes zones. 

El paviment en aules i passadissos es bo, mentre els graons de les escales estan prou deteriorats, per tant caldrà de millores. El paviment del gimnàs s’indica que ha cobert la seua vida útil, amb la qual cosa s’haurà de substituir por un esportiu de vinil. 
1ª pàgina de l'informe
 La Fusteria exterior té un estat de conservació molt dolent, amb fallada total d’estanquïtat i aïllament tèrmic i acústic, per la qual cosa cal procedir a un canvi, així com de les baranes exteriors. El sostres presenten un estat acceptable però caldrà reparar les goteres en alguna zona i fer un repintat. 

L’informa confirma coses ja sabudes: uns WC molt deficients, i on caldrà la reposició total; una instal·lació elèctrica molt deficient per causes diverses (no complir la normativa vigent, quadres no suficientment protegits, endolls sobrecarregats, aïllament deteriorat en zones, etc. Això obligarà a un nou projecte segons la normativa vigent i canviar tot el sistema elèctric del centre. 

També la instal·lació de telefonia, megafonia i cablejat de dades presenta un estat absolet, i per tant s’ha de canviar amb una conducció exclusiva per aquest servei. També l’aparell elevadors està obsolet i inadaptat a la normativa vigent i s’haurà de canviar i adaptat al reglament d’accessibilitat. També indica l’informe que no funciona el grup antiincendis, per fuita i falta de pressió; que els transformadors elèctrics presenten falta de potencia, amb la qual cosa es donen talls d’electricitat i sobre l’enllumenat exterior s’afirma que és molt dolent i cal canviar-lo. Quan a la tanca de la parcel·la s’aconsella canviar-la tota i en les pistes poliesportives, donat el seu estat regular-dolent, caldrà reposar el paviment i instal·lar enllumenat artificial. 

L’informe de situació ja està redactat. La Conselleria ha complit la promesa feta en desembre passat. Ara només queda quantificar les obres, determinar el projecte de rehabilitació i aconseguir que es contempla en el Pla d’Inversions fins el 2019.



Una aspiració que ve de lluny 

La remodelació integral de l'IES Jaume II el Just és una vella reivindicació de tota la Comunitat Educativa i no només de Tavernes sinó de la Valldigna atés que el centre atén alumnes de tota la comarca. 

Fent un poc d’història, recordar que l’any 2007, any electoral, i abans de les eleccions autonòmiques i municipals, la Conselleria d'Educació va prometre una inversió de 200.000€ euros per reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, lavabos, finestres i altres elements. 

En gener del 2009, la situació de l’IES Jaume II el Just no havia canviat i el reiterat incompliment de les promeses de millora “urgents” fetes pel PP fan que els alumnes es manifesten a la Plaça Major, farts de promeses incomplides. 

Uns dies després l’aleshores Director Territorial d’Educació, Camilo Miró, i el Director General d’Ensenyament, Francisco Baila, acompanyats per l’aleshores alcalde, Manolo Vidal, es comprometien a actuar de manera urgent sobre els aspectes ja esmentats: reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, els WC.... i s’atrevien a dir que les actuacions menors les farien empreses locals. No es va fer res ni el 2009, ni el 2010, ni el 2011, quan va acabar el govern del PP a Tavernes.
 
El passat desembre descobríem que el PP no havia complit cap de les promeses

La legislatura passada, les iniciatives del Bloc no foren ateses pel PP 

Però les penes van continuar i la passada legislatura va ser un continu de visites de l’alcalde Jordi Joan a la Conselleria, remissió d’informes, entrevistes amb els responsables i la resposta sempre bones paraules i “no hi ha previsió i terminis donada la situació de crisi actual”. En poques paraules: no hi ha diners. 

El Bloc de Tavernes va implicar fins i tot al grup de Compromís de les Corts i tant el síndic Enric Morera com el diputat Fran Ferri van preguntar per la partida pressupostària de 200.000€ que havia promés el PP per pal·liar problemes com goteres, lavabos, fusteria, fusteria metàl·lica, instal·lació elèctrica, etc. 

Fins i tot Compromís va presentar una “proposició no de llei” que demanava la remodelació integral de l'IES Jaume II “El Just”, donat l'estat de les seues estructures. La proposició presentada a les Corts Valencianes instava a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport perquè complira la promesa feta anys enrere. 
La legislatura va acabar sense cap novetat al respecte, però el passat mes de desembre, Tavernes rebia una poalada d’aigua freda quan la Conselleria d’Educació li confirmava a l’alcalde que en la passada legislatura el govern del PP no tenia res en marxa, no hi havia res projectat per millorar l’IES Jaume II el Just. Les gestions fetes eixe mateix mes determinaven una promesa que ha estat complida: la visita de tècnics i la redacció d’un informe que siga la base de la futura remodelació del centre.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens pot informar d'on hem d'acudir per poder veure l'informe tècnic? Gràcies.

Anònim ha dit...

Se sap que costarà la remodelació i quan estarà acabada?

Anònim ha dit...

Les deficiències que digueu ja fa més de 10 anys que estan. Jo vaig estar en una mani d'alumnes demanant que s'arreglaren, omplirem la plaça protestant perquè ens gelàvem i ens va dir l'alcalde del PP que en uns mesos solucionarien els problemes grossos. Vaig acabar en el Jaume, he acabat amb la Universitat i veig que tot està igual mentre els diners s'esfumaven en Formules 1, visites del Papa i demés casos massa coneguts. Gràcies PP.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho hem dit:

L’informe de situació ja està redactat. La Conselleria ha complit la promesa feta en desembre passat. Ara només queda quantificar les obres, determinar el projecte de rehabilitació i aconseguir que es contempla en el Pla d’Inversions fins el 2019.

Si entra en el Pla d'Inversions fins el 2019, vol dir que en 2019-2020 podria estar acabat.
Tin en compter que ara ve la part feixuga: redacció del projecte que contemple les millores en cadascuna de les coses que diguem, quantificar-ho, aprovar i contemplar en els pressupostos, adjudicar i executar obres.