L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de maig del 2016

Torna-li la trompa al xic...!!! Seguim informant sobre la gasolinera



Ho vam ahir i ho repetim: no volem polemitzar en la xarxa sobre el tema de la gasolinera. Però hi ha qui, erre que erre, s’entesta...

A nosaltres ens fa la impressió que EU no s’ha llegit l’informe jurídic sobre l’informe de la Policia Local.  I ho diguem perquè, en l’apartat referit al trànsit diu: 

"Sexto. Por lo que se refiere a la alegación resumida en la letra d) sobre tráfico de vehículos en la zona, sin perjuicio del informe DESFAVORABLE emitido por la Policía Local en fecha 1 de diciembre de 2015, que obra en el expediente de razón, cabe hacer las siguientes precisiones:
A. Dicho informe policial analiza la incidencia de la instalación de la actividad que nos ocupa por lo que se refiere al tránsito peatonal y rodado, y si la misma es negativa, deberá procederse a adoptar las medidas que se estimen necesarias para su reducción, en la medida de lo posible, no pudiendo en ningún caso ser motivo de denegación de la licencia ambiental solicitada, dado que las licencias son estrictamente regladas, estableciendo el artículo 219 de la Ley 5/2014, de 25 de julio, de la Generalitat, de Ordenación del Territorio, Urbanismo y Paisaje de la Comunitat Valenciana (LOTUP), sobre sus condiciones de otorgamiento, que “las licencias se otorgarán o denegarán de acuerdo con las previsiones de la legislación y del planeamiento, salvo el derecho de propiedad y sin perjuicio del de terceros”.
 

Pensem està ben clar, no? : no pudiendo en ningún caso ser motivo de denegación de la licencia ambiental solicitada, dado que las licencias son estrictamente regladas 

Extensa i amb bones fotografíes és l’explicació que fa EU sobre al trànsit de la zona, però està ben clar que això no afecta ni varia res que l’informe policial no serveix jurídicament a l’hora de denegar la llicència: 

Dicho informe policial analiza la incidencia de la instalación de la actividad que nos ocupa por lo que se refiere al tránsito peatonal y rodado, y si la misma es negativa, deberá procederse a adoptar las medidas que se estimen necesarias para su reducción, en la medida de lo posible, no pudiendo en ningún caso ser motivo de denegación de la licencia ambiental solicitada, dado que las licencias son estrictamente regladas 

Per això deiem que sembla ser que no s’han llegit l'informe..

Damunt EU pregunta: “Quin tècnics són???”.  El tècnics són…  el que firma l’informe que sembla no s'han llegit, el nom del qual no anem a dir per raons obvies i perquè no procedeix.

Afirma EU que el tema de la gasolinera no s’ha dut a cap comissió. Però atorgar o no la llicència  no es és una competència del plenari, i per tant no s’ha de dur a cap comissió informativa perquè siga examinat-informat prèviament.

No obstant, volem recordar - i així que ho sàpiguen els lectors-  que a  les comissions informatives, igual que en els plenaris, hi ha un apartat de control, de precs i preguntes, on l'oposició pot preguntar el que consideren (fins i tot, poden demanar més farmàcies a la platja).

L’oposició en els plenaris  mai no han parlat del tema i  sembla ser que tampoc en  comissió l’oposició ha tret l’afer de la gasolinera. A la Comissió d'Urbanisme assisteix el cap de la secció d'urbanisme, per tant és un lloc immillorable per preguntar-li quina és la seua interpretació jurídica.

Però no... per a l’oposició millor callar en les comissions i no dir res als òrgans de control competents,  que seria el més seriós i adient, per a traslladar l’assumpte als blogs i a les xarxes.

 I es porta  el debat a les xarxes tot per traure rèdit polític i electoral i atacar el govern municipal en un tema on una part del veïnat podrà estar en contra però on  la ciutadania de Tavernes sap que el govern municipal està actuant amb el rigor màxim.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I este senyor de EU va ser alcalde?

La Cotorra de la Vall ha dit...

¿I el posicionament o punt de vista que EU tinga de un tema puntual que ha de vore amb el 26J i si va ser o no alcalde el seu regidor?

EU creu que amb l'informe policial hi ha prou per haver-li negat la llicència ambiental i ho defén.
Els juristes de l'Ajuntament diuen que no, que els problemes de trànsit per la carretera, no tenen res a vore amb la llicència mediambiental de l'activitat, que això és un tema que hauria de veure amb contaminació, prevenció incendis i altres, per exemple, i que està regulat per llei.

Anònim ha dit...

Per què no es deixeu de política barata de si aneu junts o separats i no aclariu dades que voleu botar-se com per eixemple per què es demana l'informe a Generalitat després de haver otorgat la llicència ambiental condicionada però s'ha donat. Per què d'eixes presses en donar la llicència ambiental quan encara no es té l'informe de la Generalitat. Per què si tan saben de lleis quan la policia emet el seu informe negatiu automaticament no es demana a Generalitat que s'informe i passen varis mesos. Al meu pareixer es clar, no ha hi hagut mai voluntat politica, pot ser per por a una possible demanda de prevaricació, i estem buscant excuses. La primera reunió que es va fer amb els veins afectats es va demanar ajuda per part de l'Alcalde i de varis regidors i tècnics presents a la sala, que ferem soroll ens va dir i ara que voleu que fem, estem fent soroll i vos molesta. Sincerament no ho puc comprendre i mes quan persones vinculades al vostre Compromis seran prou afectades en aquesta història.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Presses en donar llicència? El temps el marca el procediment i això s'ha explicat: tant de temps per al.legar, tant per resoldre, etc.
L'informe de la policia local és una cosa i una altra diferent la de la Generalitat com a propietaria de la carretera.
I si no hi haguera voluntat política la construcció estaria tan avançada com la del Polígon El Pla, la sol.licitud són del mateix temps.
I es va dir també en la reunió que una cosa era el desig i una altra la realitat de la llei.
Hi ha quatre o cinc tècnics advocats i especialistes en urbanisme a l'Ajuntament però sembla que no en saben res si férem cas d'algunes opinions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem borrat per error un comentari. Intentarem recuperar-lo. Disculpeu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Comentari esborrat per error. Enviat per anònim a les 10:07

I eixe és el soci de Compromís per al 26-J : Aneu a fer campanya amb ell ?

Anònim ha dit...

Tornem a dir, presses no hi ha cap llicencia de obres ni de activitat que es done en la celeritat d'aquesta ninguna, el procediment marca uns terminis per unes coses i per altres ni els ve al cap. Per altre costat per què es va tardar tan a informar a la ciutadania, als veins se'ls va informar a finals de novembre. I quan ja s'ha donat la llicencia fa falta demanar informe a la generalitat, si es el propietari de la carretera no devia de haverse dit antes?

La Cotorra de la Vall ha dit...

I erre que erre.

Anem a tornar-ho a explicar (està explicat en la noticia sobre les llicencies que calen i en diverses que hem publicat des de fa temps)

A la empresa només se li ha donat la llicència ambiental i la té condicionada. Eixa llicència només implica que el projecte presentat a l'Ajuntament compleix tots els requisits que marca la llei sobre el respecte de la instal·lació amb el medi ambient.

Després de presentar el projecte i de la publicació en el web i el tauler d’anuncis, hi havia un termini general (per a qualsevol ciutadà) de 20 dies (hàbils) que va acabar el passat 23 de desembre) per presentar al·legacions que justifiquen que no compleix la normativa mediambiental.

La norma marca una notificació personal a les persones afectades directament i això ho va fer l'Ajuntament: aquestes persones podien presentar al·legacions fins els 20 dies hàbils després de rebre la notificació, o bé també podien presentar-les dins del termini general, com millor els vinguera.

Això que l'Ajuntament no va informar als afectats és una altra de les coses totalment inexactes que es diuen.

Una vegada acabats els terminis, es va reunir l'òrgan tècnic ambiental, va estudiar les al·legacions i després va fer el seu informe ambiental, que es va unir a l’expedient general. I fins i tot, amb un tràmit d’audiència a les persones o entitats que al·legaren, que podran dir el que consideren sobre eixe informe ambiental.

Com que el projecte complia la normativa mediambiental, se li va concedir la llicència ambiental.

I queden encara els expedients, informes i donar les llicències (si correspon) d'obres de la gasolinera. Però abans s'ha de fer el mateix tràmit per a les obres de demolició i desenrunat de l'actual edifici.

Suposem que haurà quedat clar que la gasolinera té una llicència ambiental perquè el projecte presentat en l'Ajuntament, en opinió dels tècnics municipals, compleix el que marca la llei quan a respecte al medi ambient.

I tanquem ací. Tens tota la informació en els molts articles que hem publicat des del passat novembre. Busca'ls.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Oblidavem:

Com tu mateix dius, es va informar als veïns a finals de novembre.

Hi havia de termini general fins el 23 de desembre, però els veïns que foren avisats per carta tenien 20 dies després de rebre-la, i això es fa així si per hi ha algun problema a Correus, o se n'endarrereix alguna de les notificacions.

Això que l'Ajuntament va tardar a informar als veïns es una altra de les inexactituds i falsedats que alguns interessadament propaguen en contra el govern. Es va informar quan tocava segons l'expedient, per carta i amb 20 dies hàbils, no naturals, per al·legar després de rebre la carta.

Anònim ha dit...

La ultima de EU. Ara altra nota.