L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 10 de maig del 2016

Segona reunió de barri en la platja: decissió sobre prioritat d'obres




Els representants de l’Ajuntament i dels veïns reunits ahir en la segona assemblea veïnal de la platja van decidir les obres que consideren com a prioritàries a escometre dins del pla d’inversions i obres municipals. Aquestes obres naixen de les propostes veïnals arreplegades en la primera reunió de barri celebrada el passat mes d’abril.

L’ordre de prioritats per la platja de Tavernes: 
 
1) Urbanitzar la zona de Blasco Ibañez i Joanot Martorell en acabar el col·lector, amb una inversió de 400.000 euros.
2) Actuacions en la Zona de la Sardina: acabar les voreres, adequar el solar municipal al costat de Marineros i acabar tota la urbanització al voltant de l’escoleta: 250.000 euros
3 ) Urbanitzar en zona sud els carrers Garbi, Gebalcobra i Safor: 350.000 euros
4) Actuacions en els carrers “La Torre” i “les Creus” per solucionar problemes d’inundabilitat i connectar “Les Creus” amb la zona de la torre de guaita. 75.000 euros
5) Millorar l’accesibilitat del carrer Vedat: 50.000 euros
6) Inversió de 100.000 en la millora general de l’enllumenat.
7) Inversió de 5.000 euros per a canviar el sentit de les aigües en el carril bici i evitar inundabilitat
8) Il·luminar el Parc del Molló: 60.000 euros.


Altres dos inversions prioritàries que es van contemplar van ser el col·lector general de la platja i la millora del llac de la Goleta. Aquestes dues obres no es contemplen en el llistat general perquè, tal com van explicar els tècnics i regidors municipals assistents, són actuacions que ja s’estan duent a cap. En el cas de la naturalització i millora del llac de la Goleta la previsió es acabar l’obra (90.000 euros d’inversió) en les pròximes setmanes mentre el col·lector, que suposarà una inversió al voltant dels 3 milions, segueix el camí. 
 
 
La reunió va comptar amb la presència de l’alcalde, Jordi Joan, el regidor d’Urbanisme i alhora de platja, Josep Llácer, i el regidor d’Economia i Hisenda, Perfecto Benavent, a més de l’arquitecte municipal Joan Tormo.

El regidor Josep Llacer va indicar que algunes de les vuit propostes prioritàries podran ser contemplades dins de les inversions que reba l’Ajuntament i altres més amplies, com el cas de la il·luminació, pot englobar-se dins del pla general de millora de l’enllumenat del poble i platges, i altres podrien executar-se prompte per l’escassa quantia, com la millora del carril bici. 
 
Cal indicar que a més d’aquestes propostes, els veïns en la primera reunió proposaren un llistat més gran on hi havia, per exemple, arreglar destrosses en voreres per arrels d’arbres, millora d’accessos a l’arena, més contenidors per a reciclatge o més papereres. Aquestes propostes, segons es va explicar, han seguit un altre camí i han passat al departament municipal de manteniment. 
 
 
La reunió va resultar molt positiva i va servir per a concretar i prioritzar les propostes nascudes des del veïnat, dins de la política de participació ciutadana que ha engegat Compromís quan a les obres i inversions municipals. Només cal indicar un però: que tal com es va comprovar al llarg de les primeres reunions de barri, en general l’assistència veïnal és escassa, malgrat ser temes que afecta al veïnat de manera directa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Siento mucho no poder haber asistido a la reunión en la playa pero estoy operado de una protesis de hombro y me ha sido imposible. Me hubiera gustado decir que en la Goleta antes de llegar al Mel de Romer por la acer izda no hay ningún paso para discapacitados. Queda dicho aquí por si el alcalde lo lee. Germán Soler Grau

La Cotorra de la Vall ha dit...

Agrair-te el comentari i desitjar-te un restabliment ràpid.
Farem per arribar-li la petició a Josep Llácer, regidor de Turisme i Platja.

Anònim ha dit...

Podeu informar de les obres que es vaen decidir en Sant Miquel?

Anònim ha dit...

German, se ha comentado ese tema en las dos reuniones y el gobierno contemplará mínimo una ruta accesible en esa zona que indicas, en concreto des de Luna Park hasta zona Marina Azul dentro de un plan general para estos temas de mobilidad.