L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 9 de maig del 2016

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Aquest PP, un disbarat darrere un altre


El passat plenari vivíem una situació que es diuen “per plorar o riure”: la portaveu del PP, Eva Palomares, afirmava que l’emissora de ràdio municipal serà deficitària i que “no entenia com Compromís posara en marxa un servei deficitari i no obria l’escoleta de la platja, també deficitària segons Compromís”.

La regidora popular acusava “de fer de la radio un mitjà de propaganda política de Compromís”. I per arguments citava que la memòria de la ràdio donava importància al paper de l’alcalde i que l’alcalde és competent per convocar i presidir sessions del Consell d’Emissions; de dirigir, impulsar i inspeccionar el servei; de demanar l’assessorament que li calga; de desenvolupar la gestió econòmica, a més d’altres com nomenar el director de la ràdio.

Palomares acabava la dissertació preguntant a Compromís: “Qui ens garanteix a nosaltres que la ràdio no serà un mitjà de la seua propaganda política”. Això sí, va reconèixer que les atribucions d’alcaldia deriven del Reial Decret 2568/1986 que aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

La portaveu del PP demostrava que ho desconeix tot del funcionament de l’Ajuntament. I se li va dir i ara li ho repetim: la ràdio no pot ser un servei deficitari. Si ho fóra la memòria no estaria aprovada per Intervenció ni menys encara es podria dur a plenari.

Però és més greu que critique les atribucions de l’alcaldia i reconega que les té per llei, per eixe Reial Decret 2568 que esmentava, una llei modificada per un govern del PP i que  va augmentar el poder dels alcaldes.

L'alcalde, Jordi Joan, va ser clar en respondre: “El debat de fons és que Compromís treballa per una ràdio municipal i després de les campanyes dient que era el govern de Compromís qui va tancar la ràdio, quan no tenim competències, i després de dir en campanyes que Compromís no vol la ràdio, ara demostrem que Compromís és qui treballa per la radio municipal. I això els molesta, i busquen excuses: si serà deficitària, si propaganda de Compromís o si l’alcalde farà això o allò”. 

La majoria de serveis públics són deficitaris, com ho són des d’un punt de vista estricte econòmic l’educació i la sanitat però no hem de confondre dèficit amb demanda, com fa el PP.

L’escoleta de la platja no té demanda, no es poden obrir unes mínimes aules perquè la Conselleria d’Educació no l’autoritzaria. És el problema detectat als estudis fets per l'Ajuntament la passada legislatura.  L’escoleta “Víctor Calatayud” també és deficitària i l’Ajuntament li aporta 15.000 euros a fons perdut, però no és cap problema perquè té demanda, s’obren aules, la Conselleria comprova la ratio i les autoritza.

L’alcalde va assegurar que no vol presidir cap consell o òrgan de la ràdio i recordava que les competències de l’alcaldia vénen regulades en la Llei de Bases de Regim Local, i eixes, agraden o no al PP, són de l’alcalde, siga Jordi Joan, Manolo Vidal o Eugenio Pérez.

La portaveu del PP hauria d’haver comprovat que la memòria és una copia estricta de la llei. Eixa llei que diu que l’alcalde és el cap dels serveis municipals, de la Policia Local, i el competent d’incoar expedients, de resoldre i sancionar-los.

També fa riure que el PP parle de propaganda. Precisament el PP que ha sigut el paradigma de la manipulació informativa, de les falsedats i de la propaganda en Canal 9 i Ràdio 9 com els va dir l’alcalde. El problema dels regidors del PP és estar en el partit que estan, els agrade o no.