L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 de maig del 2016

La falta de finançament de Madrid, impedeix baixar la ratio de colp en educació.


La noticia que vam publicar fa uns dies sobre el decret del Govern valencià que baixa en uns anys les ràtios en els ensenyaments públics i els torna al nivell d’abans, el del 2011, ha fet que alguns lectors ens hagen preguntat perquè no s’ha fet una baixada general.

Llegiu ací la noticia: 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2016/05/la-conselleria-deducacio-rebaixa-la.html

El decret reverteix la situació al 2001, abans de les retallades fetes pel govern del PP, quan va aprovar augmentar un 20% més d’alumnes en les aules. Però no es farà d’una vegada, sinó a trams en uns pocs anys.

I per què no s’ha fet una baixada general? és la pregunta que en un moment o altre tots ens hem fet.
  
I per donar una resposta de perquè no es pot aplicar de colt la ràtio als nivells del 2011 cal conèixer els problemes en que s’ha trobat aquest Govern i en especial la Conselleria d’Educació. Un i molt greu és l’econòmic, el derivat de la falta de finançament de Madrid a la nostra autonomia. Per exemple enguany només es poden dedicar 12 milions per contractar mil professors. També tenim un segon problema, relacionat amb l'economia i d’origen a Madrid, i és que el Ministeri d'Hisenda no permet al Consell ampliar la plantilla docent més enllà de la reposició del 100 % de les jubilacions.

Hi ha també una barrera tècnica: baixar de colp la ràtio, amb la majoria de centres sense espais per a ampliar aules, suposaria que xiquets ja matriculats deixaren el centre, cosa que és il·legal.

Per açò les baixes d'alumnat no es cobriran en aquelles aules que tenen una ràtio superior a la vigent abans de les retallades del PP. Ho expliquem: si una aula de primària de Tavernes té 28 alumnes i se’n dóna de baixa un al llarg del curs, no es podrà cobrir mentre eixa aula supere el nombre de 25, que era la ratio en el 2012 abans de les retallades del PP.