L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 18 de maig del 2016

La Conselleria d'Educació rebaixa la ratio de les aules


El Consell va aprovar el passat divendres la baixada progressiva de la ràtio (màxim nombre d'alumnes per aula) des d'Infantil fins a Batxillerat i Formació Professional, i ahir el DOGV publicava el decret on  es fixa el nombre màxim d'alumnes i la jornada lectiva del personal docent en totes les etapes educatives no universitàries.

El decret contempla la tornada progressiva de les ràtios als nivells anteriors a 2012 en els primers cursos de cada etapa, 25 en Infantil i Primària, 30 en primer d'ESO i dels cicles de FP, i 35 en  Batxillerat,  excepte en el nocturn o semipresencial, on s'estableix en 45. La primera baixada de ràtio ja es contempla per al pròxim curs escolar. 

La ràtio en Formació Professional Bàsica serà de 18 alumnes per unitat, i en els cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, el nombre màxim d'alumnes serà de 30 i 45 alumnes si es tracta de modalitats semipresencial o a distància.

Quan a l'ensenyament d'idiomes, el nombre màxim serà de 35 alumnes en el nivell bàsic, 30 en l'intermedi, 25 en l'avançat i 20 en els nivells C. En tots els nivells es podrà arribar fins als 50 alumnes si es tracta de les modalitats a distància.  

En Educació de Persones Adultes, el cicle I de Formació Bàsica serà de 12 alumnes en el primer nivell i 20 en cadascun dels dos nivells següents. En el cicle II de Formació Bàsica el nombre màxim serà de 35 alumnes en cadascun dels dos nivells.

Aquesta baixada s'iniciarà el curs 2016-2017 i s'implantarà a poc a poc en uns pocs cursos.

Canvis molts grans respecte al que va aprovar el PP

Cal recordar que el PP en el 2012 va augmentar un 20 % el nombre d'alumnes per aula amb l'objectiu d'estalviar diners en la contractació de mestres. La Generalitat del PP  va incrementar en el curs 2012-13 la ràtio de colp en tots els ensenyaments , que va passar d'un màxim de 25 a 30 xiquets en Infantil i Primària, de 30 a 36 en ESO i FP, i de 35 a 42 en Batxillerat.

El PP, després d'incrementar les ràtios, va tancar 612 aules en el 2012 i al llarg dels anys següents va reduir la plantilla de mestres i professores en l'ensenyament públic en 4.000 professors, un fet que es va produir en la privada-concertada.

La mesura del PP va generar múltiples protestes i mobilitzacions en la comunitat educativa (recordem, “Tots som Cremona” entre altres) contra les retallades i amb acusacions al PP d’estar desmantellant l'educació publica en favor de la privada-concertada.  Les AMPS i els sindicats docents van vincular el fracàs escolar valencià (del més grans d’Espanya) al tancament d'aules en la pública pel transvasament d'alumnat a la concertada.