L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dimecres, 4 de maig del 2016

Curs de suport vital bàsic i desfibril·lador semiautomàtic per al personal d’Esports



La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Tavernes, que presideix el regidor de Compromís, Josep LLàcer,  per tal de millorar els serveis esportius i atendre possibles emergències sanitàries ha organitzat un curs de suport vital bàsic i desfibril·lador semiautomàtic dirigit al personal del departament.

L'objectiu del curs: preparar els treballadors per a una possible emergència sanitària que comporte riscos vitals i que necessiten una resposta immediata, com en el cas d’una parada cardíaca. 
 

El curs s'ha impartit a la Casa de la Cultura i pretén que el personal d’Esports forme part d’una actuació integral en actuacions pertinents dins de la cadena de supervivència i, a més, poder atendre a les persones accidentades en el menor temps possible i amb eficàcia.

El responsable del curs ha estat Santiago Miñana, graduat en Infermeria, i professor titulat en Suport Vital Avançat i màster en Urgències i Emergències Sanitàries. 
 

Les classes han constat d'una part teòrica d’Anatomia Bàsica on es van explicar les nocions bàsiques dels aparells circulatori i respiratori. L’altra part del curs ha tingut un component teòrico-pràctic n els assistents han practicat les tècniques de RCP (reanimació cardiopulmonar) en adults i xiquets, les tècniques de suport vital bàsic i també van rebre explicacions sobre com usar el desfibril·lador.