L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 6 de maig del 2016

Consol Castillo: un exemple de defensa i dignificació de la llengua i dels nostres drets


L’Audiència de Palma ha hagut d'ajornar durant un temps la declaració com a testimoni al ‘cas Nóos’ de la regidora de Compromís a l’Ajuntament de València Consol Castillo, que ha fet valdre el seu dret a intervindre en valencià.

Consol Castillo ha iniciat la declaració per videoconferència i en intervenir en la seua llengua la jutgessa que presidia el tribunal li ha indicat que tenia dret a fer-ho però com que no tots els membres de la sala la podien entendre, s'ha ajornat fins que l’audiència de Palma ha trobat un intèrpret. 
 
Pensant en quina llengua es parla a Palma, és normal que no s'haja tardat gaire a trobar un traductor per al correcte valencià que parla Consol Castillo.
 
La declaració ha tractat sobre l’escrit que el grup municipal Compromís va remetre a la Fiscalia sobre la celebració de les cimeres València Summit, organitzades per l’Ajuntament de València amb l’Institut Nóos.

Castillo ha estat preguntada si va ser testimoni de les actuacions i ha remarcat que va presentar una moció per demanar una comissió d’investigació sobre els contractes.
 
La decisió de Consol Castillo ens ha fet recordar que precisament a l'Administració de Justícia és un dels llocs on la nostra llengua té una menor presència, o el fet que fa uns dies diversos advocats catalans manifestaren "rebre pressions" perquè usaren el castellà, o el cas d'Alacant o un altre advocat va informar que li havien dit que si seguia amb el procediment en valencià podia endarrerir-se alguns anys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Així havíem de fer tots.