L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 29 de maig del 2016

Com votar per correu: ho podeu demanar fins el 16 de juny


Informació de caràcter divulgatiu extreta de la normativa electoral general per al vot per correu dins del territori estatal

- Els impresos de sol·licitud de vot per correu estan a la disposició dels electors en les oficines de Correu.

- Després d’ emplenar el model oficial de sol·licitud de vot per correu, l'elector l’entregarà personalment en qualsevol oficina de Correus. Ha de presentar l’original del DNI ( no val el resguard), permís de conduir o passaport perquè l'empleat en comprove la identitat i signatura. S'acceptarà la presentació dels documents encara que estiguen caducats, però han originals mai fotocopies.
 
 - La Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral remetrà per correu certificat a l'elector la documentació perquè emeta el seu vot. El lliurament es realitzarà sempre personalment a l'interessat i en el domicili de la sol·licitud i si després de dos intents no ha estat possible, es deixarà avís perquè vaja a recollir-la a Correus.

- L’elector presentarà el sobre model oficial dirigit a la taula electoral, dins el certificat d'inscripció en el cens electoral i el sobre de votació on s'inclourà la papereta. Això ho pot presentar en qualsevol oficina postal d'Espanya. L'enviament serà com a correu certificat i urgent i gratuït.

Cas de persones amb problemes que no poden anar a Correus
 
Si una persona està malalta o incapacitada, ho haurà d’acreditar mitjançant certificació mèdica oficial que s’inclourà junt a l'imprès de sol·licitud del vot per correu. Aquesta sol·licitud pot ser efectuada en nom de l'elector per una persona autoritzada davant notari. (És un dels problemes grossos per a persones impedides, majors o hospitalitzades...). Cada elector només pot estar representat per una persona autoritzada i cada persona autoritzada només pot representar a un elector .
 
L'empleat de Correus arreplegarà tota la documentació presentada pel representant i la remetrà a l'Oficina del Cens Electoral en unió de la sol·licitud.


TERMINIS
 
Sol·licitud de vot per correu
Del 3 maig al 16 juny 
 
Enviament de la documentació per poder votar per correu 
Del 6 juny al 19 juny 
 
Entrega dels electors del seu vot per correu
Del 6 juny al 22 juny