L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 25 d’abril del 2016

Un gran concert clausura el curs de direcció celebrat a la SIUM de Tavernes


L’Auditori de la Societat Instructiva Unió Musical va acollir un concert especial com a cloenda del curs de direcció que han protagonitzat diversos directors portuguesos i vallers i que ha estat tutelat pel director titular de la Banda Simfònica de Tavernes, Rafa Garrigós.

El concert, de molt alt nivell, dirigit per distints directors i sempre amb els mateixos músics, la qual cosa obligava a un esforç extra reconegut per Rafa Garrigós que en acabar va agrair als musics la seua professionalitat.

Els directors portuguesos mostraren també la seua satisfacció pel nivell del curs, celebrat segons deien amb grans mestres i amb un grans músics, en referencia als membres de la SIUM. I no cal ni dir que els assistents van estar molt satisfets per la qualitat de les interpretacions on es va notar també la participació de molts solistes joves de la banda.

El programa del concert va oferir en la primera part les obres “La Marcelina” (pasdoble) de Bernardo Adam Ferrero; “Lake of the moon” de Kevin Houben i “Entornos” (simfonia per a banda) d’Amando Blanquer. La segona part va ser per a “Fourth Symphony” d’Alfred Reed i “Danza Simfònica” de James Barnes.

El curs va néixer d'una iniciativa del reconegut mestre portuguès Paulo Martins, que ha participat com a director de diferents agrupacions portugueses en concursos i certàmens a Espanya, i ha estat jurat en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, i president del Jurat del Certamen Internacional de Bandes d'Altea. 

Els mestres participants en el concert varen treballar durant tres dies amb la banda Simfònica de la SIUM sota la tutela del director titular Rafa Garrigós del que van rebre classes teòriques i pràctiques per preparar l'exigent repertori del concert.

Al Curs de Direcció de la Societat Instructiva Musical de Tavernes han participat 6 alumnes del mestre Martins i 2 alumnes pertanyents a la pròpia SIUM, que es van repartir el temps sobre el podi de director en el concert de clausura. 

La Banda Simfònica de Tavernes compta amb uns 190 músics federats, i més de 70 d'ells són músics professionals que treballen en Conservatoris, Orquestres i Bandes de tot el país, i és director de la banda simfònica Rafael M. Garrigós García, professor del Conservatori Professional “Guitarrista José Tomás” d'Alacant on imparteix les assignatures d'Orquestra, Direcció Simfònico-Coral, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.