L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dilluns, 18 d’abril del 2016

Tavernes inaugura les obres de la torre de guaita i ofereix als visitants una mostra del seu patrimoni natural i cultural


 
La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho i el diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, han acompanyat a l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, a la visita oficial de la torre de guaita de Tavernes després de les obres de millora dutes a terme en la zona. A la visita també ha acudit el cap de Servei d’Assistència i Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme, Javier Herraiz, amb qui ha delegat el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer.

Cal destacar també que un grup de vora 50 persones de l’ONCE han estrenat avui la Ruta dels Sentits en aquest paratge de Tavernes i han gaudit del nou espai de la torre de guaita. Cal recordar que l’entitat ha incorporat a les seus excursions habituals la ruta dels sentits de Tavernes.

  
El projecte de restauració i revaloració de la torre de guaita s’ha dut a terme amb un pressupost de 50.000 euros amb els que s’ha condicionat tot l’entorn, dels quals 25.000 corresponen a l’Agència Valenciana de Turisme. 
 
Els treballs que s’han realitzat han sigut condicionar tot l’entorn de la torre de guaita, com la pavimentació dels voltants i adequació de les vies d’accés. Així mateix, s’ha il·lustrat la història de la torre a través d’unes planxes de ferro, que simulant una narració en relleu, inclouen alguns paratges de Tavernes com la mateixa torre o la muntanya de les creus.


Des del Taller d’Ocupació també s’han fet diverses millores, com la creació d’un jardí vertical que forma part del conjunt paisatgístic de la torre. També han fet cartells informatius amb llenguatge braille, que inclouen codis QR, els quals, obrin enllaços des del mòbil amb explicacions en àudio en valencià, castellà i anglès. Els alumnes del taller han introduït filtres naturals per a purificar l’aigua i han instal·lat un sistema de reg per degoteig en la zona. 
 

“El que s’ha fet a la torre de guaita de Tavernes és un exemple del turisme que volem llançar, prioritzar els recursos naturals i garantir un turisme sostenible i inclusiu per a que totes les persones puguen gaudir d’ell”, ha indicat Pilar Moncho. A més, la diputada ha destacat la feina del taller d’ocupació que ha fet possible la recuperació de la torre de guaita.

Durant la visita, els diputats provincials, el cap d’Inspecció Turística, l’alcalde i regidors de la corporació municipal han fet un recorregut per l’entorn de la torre de guaita, acompanyats pels participants de l’excursió de l’ONCE, qui han pogut conèixer les noves instal·lacions adaptades. 
 
Jordi Joan, ha explicat que “amb esta actuació recuperem i posem en valor un lloc tan emblemàtic com és la torre de guaita de Tavernes, i a més, la fem accessible per a totes les persones. Estem revaloritzant l’entorn de la torre de guaita, incloent-lo dins de la ruta dels sentits, que és una activitat candidata a sender blau dins del concurs que ha presentat ADEAC, i a la vegada volem fer d’este increïble lloc un centre blau, també amb ADEAC, per a continuar posant en valor tots els recursos turístics ambientals i educatius que té Tavernes”.


El projecte permet donar valor i divulgar la torre de guaita, declarada monument BIC, i també convertir-la en un atractiu turístic centre d’activitats turístiques sostenibles. D’esta manera, l’Ajuntament en facilitarà el coneixement del patrimoni cultural, natural i històric, a la vegada que ofereix una visió global de totes les torres de guaita del litoral valencià.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

S'ha quedat molt be.

Unknown ha dit...

M'alegre que es treballe per a restaurar el nostre patrimoni, però abans de posar qualsevol cartell/escrit/informació, el primer és decidir en quina llengua s'oferirà al públic. No es poden posar escrits en 3 idiomes diferents, després continuar en altre, i després utilitzar un de diferent per altra informació. Crec que el més correcte hauria estat oferir tota la informació en diferents idiomes, valencià, castellà i anglés.