L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 12 d’abril del 2016

Serà així la nova RTVV?



L’esborrany elaborat per Podemos es va lliurar ahir als grups parlamentaris, que el discutirán a les Corts. La llei s’aprovaria a l’estiu per poder emetre a la tardor i encara que es pensa iniciar el 9 d’octubre és més probable a finals d’any, coincidint amb l’aniversari del tancament de RTVV. 
El model de ràdio i televisió del projecte de llei té les següents característiques principals: 

-Hi haurà tres cadenes de televisió en la nova RTVV, totes elles tindran una programació "en obert i en valencià, que es complementarà amb l’emissió multilingüe de les obres audiovisuals en castellà i en anglès o, en el seu cas, en la llengua original" (es refereix a continguts comprats que vénen ja doblats al castellà) . Hi haurà una tercera cadena, amb programació infantil, que d’entrada s’oferirà a través d’internet, amb la voluntat d’arribar també per les antenes de televisió més endavant. 

- Es vol buscar col·laboracions amb "serveis de ràdio i televisió locals" per a aprofitar "sinergies, reduir despeses i oferir més serveis i continguts de qualitat". La idea és, segons els impulsors de l'esborrany, donar una imatge més completa del que passa al territori.

-Hi haurà dues emissores de ràdio en la nova RTVV, una de caràcter generalista i una segona de tipus musical i cultural que haurà de parar atenció especialment als autors valencians. 

-La programació de la televisió i la ràdio valencianes donarà "prioritat a la informació, que ha de constituir l’eix fonamental de la mateixa". 

-Pel que fa a la creació audiovisual la Corporació haurà de reservar un 35% del seu temps d’emissió d’obres audiovisuals i cinematogràfiques per a obres de ‘producció valenciana independent i en valencià’. 

-Es crearà una corporació, que dependrà als efectes orgànics de la Presidència de la Generalitat, la qual crearà una ‘Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana’. La Corporació tindrà un Consell Rector, amb una Presidència i un Direcció General. També es crearà un Consell de la Ciutadania i un Consell Professional. 

-Pel que fa a la contractació dels professionals de la nova Corporació en aquells llocs de treball que ja existien es tindrà en compte de forma especial als treballadors de l’antiga RTVV però hi haurà unes noves oposicions.

1 comentari:

Ginger ha dit...

Yo creo que se debía de pensar en mucho más que en "tener en cuenta" a los antiguos trabajadores, hay mucha gente que se quedón sin trabajo por que el Presidente de la Generalitat de entonces le pareció que debía de cerrarla por un exceso de plantilla provocado únicamente por ellos ya que fueron quienes la inflaron, personalmente conozco a mucha gente que está trabajando en RTVV desde el principio, entre ellas mi hermana y muchas de sus compañeras, y lo justo me parecería que se reabriera con los antiguos trabajadores dentro... siguiendo el criterio más importante, fechas de antiguedad y un buen expediente, desde mi punto de vista muy sencillo.


Saludos