L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 d’abril del 2016

Oltra respon a Montoro que no hi haurà més retallades al País Valencià



El govern del País Valencià ha respost contundentment l’ultimàtum del ministre d’Hisenda espanyol en funcions, Cristóbal Montoro, que vol que la Generalitat faça retenció de crèdit per complir el dèficit. No només s’ha oposat el govern valencià, sinó que el govern català i el de les illes han dit també que no estan disposats a fer més retallades, mentre li reclamen al govern espanyol que complesca amb el finançament i les obligacions que té.

Si ahir va ser el conseller Junqueras, de la Generalitat de Catalunya, qui ho va dir en una compareixença de premsa, avui ha estat la vice-presidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, qui ha manifestat que no som una autonomia insubmisa per negar-nos a complir el dèfícit, sinó que és impossible amb les condicions que el Ministeri d’Hisenda de Cristóbal Montoro ha imposat com control de la despesa. Oltra ha dit que almenys i per a començar “no es roba, que ja és un ajust important. Açò li ho podria apuntar també el senyor Montoro”.

Oltra ha avançat que la Generalitat treballa en la resposta a Hisenda però ja ha dit que no hi haurà més retallades. I és que retallar els vora mil milions que planteja el Ministeri suposaria fer desaparèixer, per exemple, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusive, i com diu Oltra “els dependents els enviem a sa casa, les persones pobres i els menors desemparats els deixem en el carrer i ja estan les retallades fetes”.

Per la seua part la presidenta del govern balear, Francina Armengol, ha dit que “és impossible de fer aquestes retallades” i ha qualificat d’inadmissible l’actitud del govern espanyol mentre ha recordat que “Montoro no ens paga el que ens deu”.

El ministre Cristóbal Montoro exigeix els valencians la congelació de la despesa i l’aplicació de noves retallades, o siga, menys recursos per educació, sanitat i serveis socials.

Sembla una burla que ens exigesca a nosaltres allò que ell no s’aplica, perquè és el govern de l’Estat el primer que no compleix el dèficit, a més de no complir cap dels compromisos i de les promeses que ha fet al País Valencià quan a obres i inversions.

I damunt, com recordava en el Congrés de Diputats Joan Baldoví, de Compromís, hem passat de deure 1.000 milions a deure’n 40.000 en l’etapa del govern del PP, el partit de Montoro, que els ho va consentir tot als seus amics de partit.