L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 d’abril del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El PP en torna a fer de les seues i enganya al poble de Tavernes


Una vegada més lamentable l’actuació del PP de Tavernes que, a través del seu blog oficial, torna a mentir i a enganyar els veïns i veïnes de Tavernes acusant a l’alcalde i al govern de Compromís d’haver pujat enguany l’IBI. I això és una falsedat!! 

Una falsedat que comporta una greu irresponsabilitat del PP en consentir aquestes afirmacions en el seu blog. No, senyors del PP, tot no val en política ni els fins justifiquen els mitjans que vostès usen. I encara pitjor: no escarmenten malgrat com els va anar en les passades eleccions després de tota una legislatura de mentires i falsedats.

Perquè anem a vore, senyors del PP: ¿Que cal per pujar l’IBI a Tavernes en el 2016?

Com que sembla que no ho saben (¡Quin trist espectacle d’ignorància política el del PP local!) els ho direm nosaltres i així ho recordarem a la ciutadania que cal: a) Increment del valor cadastral, que aprova Hisenda, el govern de la nació. b) Increment del coeficient municipal, que és potestat del plenari. 

Doncs bé, no hi ha hagut cap increment del valor cadastral en aquest 2016. Al contrari, després de la rebaixa del 20% en el 2014 impulsada pel govern de Jordi Joan enguany hi ha una altra rebaixa també impulsada per Compromís en els valors cadastrals dels terrenys rústics situats en plans parcials pendents d’urbanitzar: eixos terrenys pagaran menys.

Tampoc hi ha hagut cap modificació del coeficient municipal aprovat per unanimitat en el 2013, la passada legislatura. No hi ha hagut cap pujada.

Senyors del PP: ¿Com s’atreveixen en el seu blog a acusar a l’alcalde i al govern de Compromís d’haver pujat l’IBI quan no s'ha donat cap dels supòsits que cal? ¿Com consenteixen que el seu blog diga eixes mentires? ¿No els cau la cara de vergonya?

Nosaltres anem a anar encara més lluny: si és així que s’ha pujat l’IBI, els retem a que públicament diguen a la ciutadania en quin plenari s’ha modificat a l’alça el coeficient de l’IBI. Tothom sap (nosaltres tenim realment molts dubtes que el PP ho sàpiga) que eixa modificació s’ha d’aprovar en plenari. I això no s’ha produït. Els ho repetim: diguen en quin plenari s’ha efectuat la pujada o deixen ja de dir mentides al poble de Tavernes. 


El trist paper del grup municipal del PP 


Lamentable el paper que el grup municipal de l’Ajuntament juga en tota aquesta manipulació. Pensàvem que alguna cosa anava a canviar amb una nova portaveu i una nova direcció del grup municipal, però veiem que no.

El grup municipal del PP continua ancorat més en la rancúnia, en l’odi a Compromís, en la difamació i mentira, en els assumptes personals i no polítics, que en l’interés de redreçar el seu partit després dels tristos i rebutjables esdeveniments que vam protagonitzar la passada legislatura sota la direcció del Sr. Vidal i que els van portar al més gran fracàs electoral.

Esperàvem un altre tarannà del grup popular amb una renovada direcció i portaveu, i sentim dir-ho, ens sap greu vore com ens hem equivocat, i com les seues actuacions no han canviat absolutament res.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la portaveu no posa orde i trellat i los Manolo Boys van per eixe cami durarà menys que un caramel a la porta d'una escola.

Anònim ha dit...

Jo si que he notat una llaugera pujada en el rebut que tinc domiciliat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Segons ha explicat l'alcalde al facebook, enguany 2016 es tanca el procés de revisió iniciat pel PP en el 2006 (durava 10 anys) on s'ha d'arribar al 100% previst (menys el 20% que es va abaixar fa uns anys).

Això vol dir que l'augment que el PP va aprovar entre 2006 i fins el 2016, i que Compromís va tallar en el 2014, podia tindre càlculs que no son exactes en els decimals, unes centèsimes (0'01, 0'02%) de diferencia, que es regulen ara al final del procés. I això pot produir uns euros en alguns rebuts segons localització de immoble, etc.

Però això es una regulació dels decimals, NO ES CAP PUJADA DE L'IBI.

Per pujar l'IBI cal:
- canviar augmentant el valor cadastral QUE NO S'HA FET
- augmentar el coeficient municipal QUE TAMPOC S'HA FET.

Anònim ha dit...

Jo pagava 69 i ara 71,no sé si són dècimes o és calentura però pague més que l'any passat. El que passa és que els partits no digueu les mateixes vertitats,perque parlant del mateix tema,sols digueu la part que us interessa. Tots. I crec que tots teniu raó,però no informeu al 100% del que sabeu. Esperem que l'any vinent paguem tots menys,per hisenda,per coeficient local o per tot junt.

Anònim ha dit...

Crec que en els tecnisismes es ampareu,pero que digues cotorra que no es un increment sols tinc que vore els rebuts.Si creus que no te importancia uns quans euros,seran per a vosatros que teniu un bon sou i si es poc per a que el cobreu

Jo no soc ni matemática ni economista,soc ama de casa que de vegades es mes que les dos carreres juntes per poder acabar el mes i si dos mes dos son quatre i men cobres cinc es que algo falla

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar, ni pitjor cec que qui no vol llegir.

S'ha explicat i està ben clar: és un ajust de la valoració final al final del procés de 10 anys que es va iniciar en el 2006 i acabava enguany en el 2016.
Si es van arrossegant unes centèsimes d'enter perquè els dècimals no són exactes al final hi ha eixe desajust d'un parell d'euros.

Si s'haguera continuat el pagament talment com el va aprovar el PP fins el 2016 enguany s'hauria pagat en molts IBIS més de 100 euros més.

Ara si no es vol comprendre, no és culpa nostra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens fem responsables del que alguns interpreten INTERESSADAMENT sobre el que hem dit.

Nosaltres en cap moment HEM DIT que l'IBI havia baixat un 20%.
Si que hem dit que que els valors cadastrals finals previstos per al 2016 havien abaixat un 20 %, o siga ELS VALORS CADASTRALS. I es quedaven al mateix nivell i valor que tenien a finals del 2013.

Això implica que l'IBI dels anys 2014, 2015, 2016 son bastants pareguts i no han implicat augments importants. Les diferencies d'uns euros que puguen haver no són significatives i venen més per ajustos d'ubicació del local, la zona on estan, o per ajustos de la valoració al cap dels 10 anys que dura l'aplicació total de l'IBI.

Això s'ha explicat moltes vegades i només cal buscar-ho en el blog.

Ho hem dit
La contribució puja per dos motius:
1. Perquè puja el valor cadastral i no ha pujat sinó que ha baixat eixe 20%
2. Perque puge el coeficient municipal i no ha pujat al contrari va baixar del 0'48 al 0'45, amb la qual cosa els anys 2014, 2015 i 2016 hem pagat molt menys del que haguerem pagat si s'hagués mantingut allò que va aprovar el PP.

I això no s'ha donat. Ja ho hem dit i hem retat al PP a que diga en quin plenari del 2014, 2015 i 2016 s'ha aprovat eixa pujada de l'IBI. NO HO DIRA.

Cadascú és molt lliure de creure les mentires que vulga i interpretar-les com vulga, però la veritat només té un camí i nosaltres justifiquem amb arguments el perquè NO S'HA PUJAT L'IBI.