L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 29 d’abril del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Al final el consens?

Águeda Micó, candidata a la secretaria general del Bloc, el partit majoritari de Compromís, presentarà una proposta per a evitar que el congrés del partit es convertisca en una batalla entre dues llistes, la que ella encapçala i la liderada pel Rafa Carbonell.

Micó ofereix a la candidatura crítica de Carbonell una de les dues portavocies del partit i un repartiment equilibrat dels llocs en l'executiva. El Bloc, excepte decisió en contra de la comissió organitzadora (el COC) per les noves eleccions generals, celebrarà el seu setè congrés el 21 i 22 de maig, i ha de triar al successor d'Enric Morera, ara president de les Corts Valencianes, en la secretària general del partit.

Sobre uns 2.000 militants, els que s'han acreditat, hauran de triar la nova direcció del partit. Es parla de Micó com la favorita, però no hem d'oblidar el que s'ha denominat “la rebel·lió de les comarques” després de la presentació de les esmenes del sector crític, ja que foren recolzades majoritàriament en les comarques, excepte en dues.

L'objectiu és evitar una disputa en el pròxim congrés i la proposta contempla que el Bloc tinga un president -Enric Morera seria el triat- i es creen dos portavocies, una per a Micó, que ocuparia la secretaria general, i l'altra per a Carbonell. Està proposta tendria el suport de Morera, de Baldoví i d'altres pesos pesants del Bloc.

El càrrec que ocuparia Carbonell, en cas d'acord, seria el de la secretaria de relacions polítiques. L'equip de Micó barreja un esborrany susceptible de millores on les funcions de Carbonell serien complementàries a les de la secretària general: difondre la línia política del Bloc, desenvolupar les polítiques del partit en col·laboració amb la secretaria general i dialogar amb la societat civil i altres forces polítiques.

Aquesta via podria tenir un cert recorregut en la formació nacionalista i un acord facilitaria que el calendari fóra respectat malgrat la repetició de les eleccions generals i calmaria els ànims de cara a la nova negociació sobre possibles coalicions per a les eleccions generals del 26 de juny, on pot donar-se una repetició de l'aliança de Compromís i Podemos amb Esquerra Unida i, de ser possible, altres forces progressistes valencianes.