L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 24 d’abril del 2016

La Unió Musical acull avui un concert amb 6 directors portuguesos i dos directors de Tavernes.


El concert especial tindrà lloc avui diumenge, 24 d'abril, a l'auditori de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes a partir de les 19 hores, mentre els assajos i classes han tingut lloc els dies 22, 23 i també avui 24 d'abril en horari de matí, tarda i nit.

Els mestres participants en el concert treballaran durant tres dies amb la banda Simfònica de la SIUM sota la tutela del director titular Rafa Garrigós del que rebran classes teòriques i pràctiques per preparar l'exigent repertori del concert.

El curs va néixer d'una iniciativa del reconegut mestre portuguès Paulo Martins, que ha participat com a director de diferents agrupacions portugueses en concursos i certàmens a Espanya, i ha estat jurat en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, i president del Jurat del Certamen Internacional de Bandes d'Altea.

Com a experiència vital en el seu aprenentatge, pretén que els seus alumnes puguen enfrontar-se a realitats musicals diferents del seu entorn i promou classes amb altres mestres en diferents països. En aquest context s'emmarca el Curs de Direcció de la Societat Instructiva Musical de Tavernes. 6 alumnes del mestre Martins i 2 alumnes pertanyents a la pròpia SIUM, es repartiran el temps sobre el podi de director en el concert que clausurarà del curs.

La Banda Simfònica de la nostra ciutat va nàixer l'any 1883. L'any 1939 es van unir les dues bandes de la localitat, formant-se una sola agrupació que és la que actualment coneixem. Després d'un període de cert declivi, l'any 1965 comença lentament la recuperació i en 1969 es fa càrrec com a director D. Eduardo Arnau Moreno, el qual en poc temps aconsegueix millorar notablement el seu nivell musical i enquadrar-la en la Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes de Música celebrat a València.

Actualment compta amb uns 190 músics federats, i més de 70 d'ells són músics professionals que treballen en Conservatoris, Orquestres i Bandes de tot el país, i és director de la banda simfònica Rafael M. Garrigós García.

En 2008, va rebre la Medalla d'Or de part de la FSMCV amb motiu del 125 Aniversari.

Rafael M. Garrigós García (Director) ha estat director i professor de diferents conservatoris de la geografia espanyola, tenint actualment la seva destinació en el Conservatori Professional “Guitarrista José Tomás” d'Alacant on imparteix les assignatures d'Orquestra, Direcció Simfònico-Coral, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.