L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 29 d’abril del 2016

La Safor-Valldigna va perdre 3.000 llocs de treball en la indústria durant el govern del PP

La Safor-Valldigna ha perdut 3.000 llocs de treball en el sector industrial en els últims vuit anys, des de l'any 2008 quan va començar una crisi econòmica que ha afectat a milers d'empreses en tot el territori estatal.

En la comarca, són desenes les fàbriques que han tancat segon les dades aportades  en roda de premsa conjunta pel secretari d'organització de Comissions Obreres (CC OO) a la Safor, José Pons, i el secretari general d'UGT, Juan García Agudo, i que han estat arreplegades també pels mitjans de comunicació comarcals.

La roda de premsa era una crida als treballadors per a participar en la manifestació prevista l'1 de maig a València, amb motiu del Dia del Treballador.

Els dos dirigents van remarcar “la precaritzada situació” laboral i per això la marxa del diumenge tendrà com a lema "Contra la pobresa salarial i social". El representant de CC.OO. va alertar de la mala situació del sector industrial i de la falta d'inversió autonòmica i estatal durant aquests últims anys per a reactivar-lo.
 
3.000 llocs de treball perduts en la indústria

El sector industrial ha perdut prop de 3.000 ocupacions en la comarca de la Safor-Valldigna aquests últims anys, sense que l’Administració del PP fera gens per impedir-ho. Els dirigents van indicar exemples com el cas de “Tableros Faus” que va arribar a donar treball a 1.400 persones i ara només compta amb 200 empleats o el cas de Tavernes on moltes factories han posat fi a la seua activitat en aquests anys deixant a centenars de persones sense ocupació. 
 
Comentava Pons el cas de les empreses “Tabervall” que comptava amb 250 treballadors o Federico Giner, amb el mateix nombre d'empleats, indicant que darrere de la fallida de moltes empreses estan els impagaments d'administracions públiques com la Generalitat, a la qual moltes destinaven més del 80 % de la seua producció. “Treballaven per a l'administració valenciana i els seus impagaments, en l'època del Partit Popular, els van condemnar al tancament. No van cessar la seua activitat perquè estaven dirigides per mals empresaris, sinó perquè va arribar una situació en la qual no podien suportar els impagaments de les administracions del Partit Popular” va indicar el responsable de CC.OO

També va confirmar que desenes d'empreses, amb una mitjana de 30 treballadors, han anat tancant a la Safor, principalment durant els anys crítics entre el 2010 i el 2015. Gran part el 90%, eren treballs fixos, i donaven seguretat en la vida del treballador.
 
Més inversions per reindustrialitzar la Safor-Valldigna

La intervenció acabava demandant als actuals responsables de la Generalitat Valenciana i a l'Estat inversions per a reindustrializar la Safor, amb un objectiu clar: aconseguir més empreses en els polígons dels municipis de la comarca.

Els dos dirigents van remarcar la precarietat de la reforma laboral del PP, on els sindicalistes van culpar a la Llei de gran part dels accidents laborals que s'han produït en l'últim any, amb un augment en el 2015 del 19% “motivat per la precarització laboral i la retallada de drets”.

Els dirigents van assenyalar la necessitat d'un govern de progrés que permeta als treballadors viure en millors condicions, un govern que derogue la reforma laboral, la llei mordassa i que permeta a la població eixir de la precarietat.

Igualment van destacar la “falsedat” del descens de l'atur que reflecteixen les xifres donades a conéixer pel PP perquè no arrepleguen per a res la “precarietat” de “contractes per hores que acaben convertint-se en una jornada sencera” van assenyalar com a exemple.
 
 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que ja no governa el PP.
Ara ja toca generar llocs de treball.

Anònim ha dit...

No se amb quins diners perquè han deixat buida la Generalitat i empenyada, i damunt el Montoro fent el ruc demanant retalls i ell no complint la financiació que toca.
Negre ben negre mentre estiguen estos en el govern de Madrid. Cal tirar-los fora més precis que l'aire que respirem.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un comentari que hem rebut no el publiquem ni el publicarem per les valoracions personals fetes als gestors d'una empresa, a no ser que de nou ens vinguen firmades i ben identificat l'autor. "Cada palo que aguante su vela" i no ens anem a fer responsables de "valoracions" (per dir-los un nom) desqualificadores d'un anònim. Les publicarem plenament identificat l'autor.

De tota manera, i a banda d'això no comprenem a que venen altres valoracions del mateix autor perquè el govern local de Compromís no té cap relació amb la noticia, ni encara que se l'enganxe amb loctite.

Ho diguem en el text i es deixa ben clar: el contingut de la noticia és una informació sobre la roda de premsa que feren els secretaris comarcals de CC.OO. i UGT sobre la pèrdua de treballs en la indústria en la comarca i el dia 1 de maig, com es pot llegir, entre altres, en Las Provincias y Levante-EMV.

La mania malaltissa d'alguns contra Compromís ja arriba a fer-los personatges de noticies on no apareixen ni tenen res a vore.

Un poc de seriositat, per favor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I erre que erre amb l'anònim.

És com diuen els castellans de Perogrullo, però cal recordar-ho: Els gerents/empresaris de les empreses no són personatges públics, com els polítics, ni gestionen patrimonis públics. I no estan sotmesos a la crítica pública, com tampoc ho estan els polítics en la seua vessant personal.

Si no ho entens, és el teu problema.

Anònim ha dit...

Cansinos que son alguns.