L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 d’abril del 2016

Dades al voltant del finançament i de les retallades que vol imposar Montoro

Els valencians i les valencianes patim des de sempre un finançament injust, tant se val qui governara ací i a l'Estat, si el PP o el PSOE. Una situació que, a més, no té comparació: estem per davall de la mitjana estatal de renda per càpita però aportem com si estiguérem per damunt. És a dir, els nostres impostos serveixen per finançar territoris que són més rics que nosaltres.

Així, els valencians som un 12% més pobres en renda que la mitjana espanyola, però paguem com si fórem un 12% més rics. Els valencians som els únics que paguem a l'estat central més del que rebem, quan tenim una renda per davall de la mitjana espanyola.
Lles transferències que rebem no arriben a cobrir la despesa en Sanitat i Educació

I això fa que els els valencians i valencianes patim amb més virulència la crisi. Tenim una taxa de desocupació i pobresa que és una tragèdia per al nostre poble i la Generalitat es troba en fallida tècnica, sense capacitat de reacció econòmica. I damunt, Montoro demana més retallades però no soluciona eixa falta de finançament i amb els diners que rebem, la Generalitat no té per atendre la sanitat l’educació i les necessitats socials (Veure gràfic de dalt).

Per altra banda, som el 10,7% de la població de l'Estat però només rebem el 5,17% de les inversions, és a dir, la meitat del que ens correspondria per justícia. Així, els Pressupostos Generals de l’Estat, són un insult que fa el PP als valencians i una completa marginació: La mitjana estatal està en els 242 euros per habitant d’inversió, la mitjana valenciana és de 156 euros.

* Canàries rep 500 milions extres d'ajudes europees / Euskadi i Navarra tenen concert econòmic / Madrid rep el 75% d'inversions no regionalitzables
Aquesta situació d'infrafinançament, sumada al balafiament i el malgovern que hem patit, ha generat un deute insostenible sota els governs del PP, un deute que ha crescut exponencialment en els darrers anys, que genera cada any una gran quantitat d'interessos a pagar (només en 2013 són 1.320 milions d'€, el 10% del Pressupost) i que ens hipoteca greument el nostre futur.
 
Evolució del deute amb els governs del PP

Els tècnics calculen que actualment, els valencians i valencianes necessitem 16.000 milions d'€ anuals per poder pagar les competències de l'estat del benestar que tenim transferides (Sanitat, Educació, Dependència, etc.) i la gestió pública, així com poder fer inversions productives per al nostre país.