L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 15 d’abril del 2016

Campanya de prevenció del càncer colorectal



Més de 5.000 veïns de Tavernes, Benifairó i Simat estan rebent aquests dies una carta convidant-los a participar en el “Programa de Prevenció del Càncer Colorectal” que du a cap la Conselleria de Sanitat a través dels Centres de Salud Pública de les localitats implicades.

El càncer de còlon i recte és un tumor maligne molt freqüent a Europa i afecta a homes i dones a partir dels 50 anys principalment, però si es detecta a temps es pot curar.

El programa té com a objectiu fer un diagnòstic precoç de la malaltia, detectar-la abans que es donen els símptomes i està dirigit a homes i dones entre 50 i 69 anys. Inicialment es fa una prova que se sol repetir cada dos anys, i consisteix en un estudi per a estudiar la presència de sang amagada en la femta.

Les persones que estan dins del grup que hem esmentat i que estan inscrites en la Seguretat Social estan rebent una carta personalitzada on s’adjunta una targeta perquè l’interessat confirme la voluntat de participar-hi. Al cap d’un temps rebrà el material on poder arreplegar i dipositar de forma senzilla la femta que s’enviarà a analitzar. Aquesta mostra s’haurà de dur als Centres d’Atenció Primària.

Nosaltres aconsellem la participació de tothom en la prova perquè és senzilla i sobre tot aquells persones que han tingut en la família algun cas o pateixen de problemes d’inflamacions intestinals o pòlips adenomatosos. No oblidem que el càncer colorectal ocupa el segon lloc després del de pulmó en els homes i el de mama en les dones, i a més les estadístiques indiquen un augment els darrers anys.