L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 d’abril del 2016

"Blanc i Blau" de Piles guanya el I Concurs Professional d'Arròs amb cigrons i panses de Tavernes

De dalt a baix els tres guanyadors
 
 
El restaurant “Blanc i Blau” (Gastro Bar) de Piles amb el cuiner Bernardo Andrés Bofí s’ha proclamat campió del “I Concurs d’Arròs amb cigrons i panses” (Arròs de Vigília) per a professionals instituït per l’Associació de Comerciants de la platja (ACEPLAT) i comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes i el Patronat de Turisme de la Diputació. El premi es trofeu i 500 euros.

El segon premi ha estat per al restaurant “Calipso” de Tavernes amb la cuinera Aguas Vivas, trofeu i 300 euros i el tercer per al Restaurant Sant Bernardo de Tavernes i cuiner David Giner, un sopar per a quatre persones. 

El premi de postres l’ha guanyat l’IES de Cullera “Llopis Mari” amb cuiner Adrián Zarzoso, amb 200 euros, trofeu i diploma.


L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i dels diputats Pilar Moncho de Turisme i Josep Bort de Medi Ambient. Entre els regidors, els de Compromís i del PP són els únics que han acudit a recolzar aquest concurs. 

Un total de tretze cuiners han participat en aquest primer concurs, on s’ha quedat demostrat que és possible i convenient continuar aquesta iniciativa per donar a conèixer un dels plats més típics de Tavernes, especialment elaborat el dijous sant, i que té com a principal característica el no contindre carn ni cap ingredient derivat, que es substituïda per les mandonguilles fetes amb abadejo. El brou és el resultat de la cocció dels cigrons, encara que s’hi pot afegir algunes altres verdures, i el punt salat de les mandonguilles dóna el contrapunt a la dolçor de la pansa, resultant una menja saborosa. 

El jurat durant la qualificació

Un total de 80 persones, entre autoritats, cuiners i convidats han estat presents en l’acte que en conjunt ha constituït un èxit total. Enhorabona a ACEPLAT i la regidoria de Turisme de Tavernes per la iniciativa i a superar-se l'any que ve.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots els implicats. Iniciatives com estes sempre són convenient per escampar el nom de Tavernes, la platja i la nostra rica gastronomia.