L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 d’abril del 2016

Avui s'inicien les Trobades en valencià


Les Trobades s'inicien avui dissabte amb el lema  "Un país d’escoles", sota l'organització d'Escola Valenciana i duraran fins el 5 de juny. Avui és Montaverner, a la Vall d’Albaida, i demà diumenge el Pinós, a les Valls del Vinalopó, seran els primers llocs de les trobades que enguany reivindiquen "la defensa del valencià sense complexos, des de totes les administracions".

El manifest de les Trobades demana que l’ús i el coneixement de la nostra llengua  "siga un dret i un deure pel bé de tots", a més de reclamar mitjans de comunicació en valencià. "Volem una ràdio i una televisió pública íntegrament en valencià, volem rebre les emissions d’IB3 i TV3. Ja n’hi ha prou, de censures. Volem un país de pares i mares convençuts que l’ensenyament en valencià és garantia de modernitat i de plurilingüisme"

Són dènou els municipis que hi participen al llarg de la primavera en una proposta lúdica que inclou activitats com ara tallers, exposicions, música, esdeveniments esportius, etc., i que mou centenars de persones. Les trobades s’acabaran el dia 5 de juny a Benassal.

A Castelló de la Plana, les activitat comencen avui també amb la projecció del documentari ‘Pep Gimeno Botifarra, el cant dels arrels’ i s’allargaran fins el final de maig. El dia 23 d’abril la trobada serà a la Universitat Jaume I, on tot el matí hi haurà activitats relacionades amb la llengua.

En el següent video podeu veure les dates i municipis on es faran les Trobades d’enguany: