L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 9 de març del 2016

La Generalitat demana la retirada del recurs d'insconstitucionalitat contra el dret foral valencià


La Generalitat exigeix al govern de Madrid del PP la retirada "immediata" dels recursos d'inconstitucionalitat interposats contra lleis aprovades per les Corts en matèria de dret foral valencià.

Hi ha molts ajuntaments que mitjançant moció han expressat el seu suport a la Generalitat i han efectuat la mateixa petició, la qual també està avalada i recolzada per l'Associació de Juristes Valencians.

La interposició de recursos contra les lleis de Règim Econòmic Matrimonial i d'Unions de fet suposen de fet un atac per part del Partit Popular i del Govern de Mariano Rajoy contra la capacitat i el dret dels valencians de poder legislar en matèria de dret civil".

La Generalitat considera que les Corts Valencianes tenen capacitat legislativa "suficient" per a regular el dret civil valencià "sempre que no s'atempte contra la Constitució Espanyola", atès que aquesta "és el principi fonamental".