L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de març del 2016

El PP fins el coll en el cas d'emblanquir diners (Cas Imelsa)

Publicat a "El Mundo"
 Avui s’han fet públics detalls del sumari del cas Imelsa, pel qual la justícia investiga l’emblanquiment de capital il·lícit en el grup municipal del PP de València. 

El diari "El Mundo" revela les converses telefòniques d’alguns dels dirigents del partit investigats, en què es queixen de les falses donacions de mil euros que els va demanar el grup municipal per a finançar l’última campanya electoral de Rita Barberá. 

En una conversa, interceptada per la guàrdia civil el 15 d’abril de l’any passat al vespre, l’ex-regidora de Cultura María José Alcón —muller de l’ex-vice-alcalde Alfonso Grau— diu al seu fill, Vicente Burgos, que una de les persones de màxima confiança de Barberá, la secretària del grup Mari Carmen García Fuster, li va demanar que ingressés mil euros que els retornarien en bitllets de cinc-cents.

Diu així:

—Maria José Alcón: Han fet una trampa al partit, que m’han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, diner negre […]. I jo els havia de fer una transferència legal del meu compte, o sigui, per a emblanquir diner, diguem-ne, corrupció política total, però bé.
—Vicente Burgos: Però com que per a emblanquir diners? No ho entenc.
—M. J. Alcón: No ho entens? Doncs ells tenen molt diner negre.
—V. Burgos: Qui?
— M. J. Alcón: Doncs d’empreses del partit, d’empreses, comissions, corrupcions…
— V. Burgos: Però qui t’ha donat aquests diners? Rita?
— M. J. Alcón: Mari Carmen [secretària personal i mà dreta de Rita Barberá].
— V. Burgos: Ah.
— M. J. Alcón: Rita, sí, aleshores a mi m’han donat dos bitllets de cinc-cents, que és diner negre obtingut.
— V. Burgos: I quants bitllets de cinc-cents tenen ells?
— M. J. Alcón: Ah, i jo què sé! Si, com em vas dir tu un dia, i tens més raó que un sant, en aquest país l’única cosa que funciona és la corrupció.

El jutjat d’instrucció número 18 de València, la fiscalia anticorrupció i la Guàrdia Civil investiguen una trama que implica quaranta-vuit regidors i ex-regidors del PP de València. 

El magistrat ha aixecat el secret de sumari i ha ofert a Rita Barberá de declarar voluntàriament en un termini de vint dies abans de traslladar el cas al Tribunal Suprem.  

L’ex-batllessa farà avui al matí una conferència de premsa per a donar explicacions.

‘Hi ha feixos de bitllets de 500 al grup del PP’

També el diari Levante-EMV informa que la investigació per l’emblanquiment de diners es fonamenta en les declaracions de quatre assessors que es van negar a ingressar els mil euros i a recuperar-los després en metàl·lic. Cap d’ells no és encausat. 

Concretament, una assessora explica en un document personal que Carmen Garcia-Fuster, després d’haver-se reunit amb els regidors, li va demanar una transferència de mil euros al compte del partit i que després passés pel seu despatx perquè li retornarien els diners en efectiu. I afegeix que ‘la condició era que mai no ingressàrem aquests diners al banc.’

Però ella s’hi va negar, malgrat la insistència de la secretària del grup municipal. Fins que aquesta la va fer marxar del despatx amb amenaces sobre el seu futur laboral. Com que va eixir del despatx no va poder comprovar en persona la devolució dels diners, però diu que el seu company Luis Salom li va ensenyar els dos bitllets de cinc-cents que li havien tornat, dient-li que no sabia com gastar-los. ‘M’ha comunicat [Salom] que hi ha feixos de bitllets de cinc-cents al grup municipal popular’, afegeix.

Segons el Mundo, Levante i Vilaweb

1 comentari:

Anònim ha dit...

I encara no han acabat d'ixir coses.