L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 17 de febrer del 2016

Tavernes demana a la Conselleria d’Indústria que mèdie en el conflicte amb Iberdrola davant l’incompliment del conveni de l’alta tensió




L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el regidor de Patrimoni i Hisenda, Perfecto Benavent, s’han reunit avui  amb la directora general d’Indústria i Energia, Júlia Company.  L’objectiu:  que la Conselleria exercisca el seu paper de mitjancera davant del contenciós que té l’Ajuntament de Tavernes amb la companyia elèctrica Iberdrola.

Aquesta funció de mitjancera es va contemplar en el conveni firmat quan l’Ajuntament de Tavernes va aprovar amb només el vot del PP el pas de l’alta tensió de forma aèria pel nostre terme. El conveni diu que en cas de conflicte per incompliment d’alguna de les dues parts, la Conselleria d’Indústria farà de mitjancera.

Ací cal recordar un fet: Quan les torres d’alta tensió es van instal·lar al terme de  Tavernes, es va firmar un conveni a tres bandes (Ajuntament de Tavernes, Iberdrola i Conselleria d’Economia). Iberdrola es comprometia a cedir a l’Ajuntament una nau per a  ús municipal, desmantellar l’antiga subestació i pintar de mat els pals per a reduir l’impacte visual. La companyia no ha complit cap dels compromisos. 

La nau en una imatge d'arxiu
 Davant la situació, l’alcalde Jordi Joan i Perfecto Benavent ja s’han reunit diverses vegades amb Iberdrola en la seu de València per exigir el compliment de l’acord. La companyia s’ha negat de manera reiterada a complir les obligacions donant un conjunt d’excuses i, l’Ajuntament abans d’interposar la reclamació i la demanda en el jutjat, ha demanat a la Conselleria d’Indústria que faça el paper de mediadora entre les entitats.

Jordi Joan ha explicat que “estem lluitant pels interessos de Tavernes, els que van quedar plasmats en un conveni per permetre el pas de la línia d’alta tensió. No pensem tolerar que el que correspon al poble de Tavernes es quede pel camí només pel poder que té Iberdrola”. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Millor anar al jutjat

Anònim ha dit...

Diu la gitana: Pleitos tengas aunque los ganes. I el sentit comú que: Val més un mal accord que un bon pleit. Si això li afegeixes que és David contra Goliat, no diria jo que és la millor opció. En tot cas seria un últim recurs si no hi ha més remei.

Anònim ha dit...

tindran que exigir a Red Electrica Española que ara es la titular de la linea

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que no serà així quan ja hi han hagut tres reunions amb Iberdrola per eixe tema i la Conselleria d'Industria ja ha fet requeriment a Iberdrola perquè complesca el conveni.