L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 24 de febrer del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Sobre les Festes del Poble i dates


Quan us agradaria que començaren les festes? era la pregunta de l’enquesta/consulta feta per l'Ajuntament als veïns/veïnes sobre el model de festes. La resposta majoritària ha estat “la primera setmana de setembre”. 

Enguany, el mes de setembre comença dijous, o siga eixa setmana comença el dilluns dia 29 d’agost i acaba el dia 4 de setembre, diumenge. Es una setmana incompleta, repartida entre els mesos d’agost i setembre. La primera setmana completa de setembre comença el dia 5 i acaba el diumenge, dia 11. 

Posats ací ¿Qué cal entendre amb la resposta veïnal de “la primera setmana de setembre”? Es refereix a una setmana incompleta repartida en dos mesos o a la primera setmana completa del mes? 

Qüestió de semàntica i que ens duria a un problema que pensem es palesa en algunes preguntes de l’enquesta: calia ser més concrets. Però això són figues d’un altre paner.

Per tant, eixe tema semàntic l’ha de solucionar amb una decisió política l’Ajuntament i més que res el govern, que per alguna cosa té la legitimitat de les urnes para decidir. I més en una consulta jurídicament no vinculant. I sembla ser que el govern municipal ho té clar: la primera setmana completa de setembre i per tant, ha decidit que les festes siguen entre el 8 i el 12. 

Aquesta interpretació i decisió ha estat immediatament, com no podia ser més ni d’altra manera, criticada pel corresponsal de Las Provincias que acusa al govern de no acatar el resultat de la consulta. 

Ens sembla molt bé, està en el seu dret, que Las Provincias seguesca en el seu paper “contra Compromís” i , recordant el símil religiós, faça el paper de “martell d’heretges”, o siga colpejar sempre i contra el govern. 

També és possible que, si la decisió hagués estat triar la setmana incompleta, el diari hauria escrit que el govern de Compromís no ha acatat el resultat i ha triat una setmana incompleta quan la resposta era “la primera setmana de setembre”. I potser ho justificaria tot seguit dient que de dijous dia 1 a diumenge dia 4 no va una setmana, sinó una mitja setmana. 

El problema potser igual no siga si la primera setmana està incompleta o si cal triar la primera setmana completa. La qüestió potser siga cercar qualsevol cosa, qualsevol pretext per a fer un titular ben cridaner de crítica al govern. I, a ser possible, seguir de far que il·lumina el món de la dreta local. 

Llàstima que en el mateix article no es plantege quin potser el benefici immediat que, el trasllat de les festes a eixa setmana completa, comporte per a un sector molt important per a Tavernes, com és la platja i el turisme. 
Però eixe benefici sembla ser que no té cap importància per a l’articulista. Per al sector turístic sí que en té. I la responsabilitat del govern és intentar assolir un equilibri beneficiós per a tots els ciutadans. Per tant, una bona decisió perquè nosaltres mirem que eixes dates tenen  més beneficis a Tavernes que perjudicis. 
L'Estat de la Qüestio només expressa l'opinió de l'equip de La Cotorra