L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 22 de febrer del 2016

La Conselleria Educació paga 26 milions d'anys anteriors als Instituts Tecnològics



La Conselleria d'Economia ha pagat als Instituts tecnològics un total de 26 milions d'euros corresponents a projectes de les convocatòries de 2013 i 2014 que no havia satisfet el PP. El pagament fa que el deute amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics del País Valencià s'haja reduït en un 72%.

El conseller d'Economia, Rafael Climent, de Compromís, ha destacat “la voluntat de la Conselleria de seguir treballant per a regularitzar els pagaments i per a donar als instituts tecnològics el protagonisme que mereixen en el nou model industrial de la Comunitat”. 

En el 2014, els Instituts Tecnològics del País Valencià van treballar per a 10.564 empreses clientes per a les quals van desenvolupar 739 projectes d'I+D+i dels quals més del 53% són projectes privats amb empreses i entitats.

En total, els Instituts tecnològics van generar ingressos per valor de 83,2 milions d'euros, dels quals pràcticament el 60% ha provingut de facturació a empreses i entitats i un 4% de fons públics. En la Xarxa treballen 1.129 persones de les quals el 72% és personal investigador.

La capacitat investigadora d'aquests centres queda també acreditada per les 119 patents vigents en l'actualitat, de les quals són titulars els instituts.


Més pressupost en 2016


Enguany s’ha incrementat en un milió i mig d'euros el pressupost destinat a impulsar la I+D+i dels Instituts tecnològics. El muntant global ascendeix a 25 milions d'euros “i es donarà prioritat- ha afegit Rafael Climent- a aquells projectes que ajuden a millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses de la Comunitat”. 

El responsable d'Economia ha anunciat que en poques setmanes està prevista la publicació de la convocatòria d'ajudes als instituts tecnològics per a 2016 al mateix temps que ha indicat que, previsiblement, les ajudes es concediran abans d'estiu.