L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 22 de febrer del 2016

Informe anual de Càritas Interparroquial


Càritas Interparroquial ha donat a conéixer el balanç de les activitats i projectes realitzats al llarg de l’any. L’equip de Càritas Interparroquial està format per uns  60 voluntaris, amb representació de les parròquies de San Josep i San Pere, a més d’una vintena de col·laboradors que participen majoritàriament en els projectes de  l’economat i del reforç escolar.  Els voluntaris es distribueixen formant equips i projectes per poder atendre millor els objectius de l’entitat.



 ACCIÓ SOCIAL


Al llarg del 2015 Càritas ha atés 213 famílies, 70 a la parròquia de San Josep i 143 a San Pere. Sumant tots els membres de les unitats familiars serien 595 persones i d’elles 299 ho són menors d’edat. 


Aquestes famílies són 79 estrangeres i 134 espanyoles ( 63 %) i la majoria amb edat entre 31 i 44 anys. També cal indicar que de les 213 famílies ateses, 45 han arribat per primera vegada a les nostres acollides.


Les necessitats més demandades són alimentació, roba, ajuda per a l’habitatge: llum, aigua i els perfils correspon a parelles joves amb fills, persones amb habitatges amb condicions precàries, immigrants sense papers i dones soles amb fills 



 ANIMACIÓ DE LA COMUNITAT


Una de les tasques més importants realitzades per Càritas es l’animació, conscienciació i denuncia a la nostra comunitat dels fets  que malauradament  permeten la injustícia social, des de l’animació es busca conscienciar i motivar a la nostra societat per tal d’aconseguir un món més solidari i equitatiu.


Al llarg de l’any s’han realitzat accions puntuals com Campanya dels Quilos a la Quaresma i Nadal,  Fira del llibre a San Jordi i a San Jaume (platja), berenar solidari i un "rastro", a més de  participació en concerts, curses, i altres accions solidaries promogudes per altres entitats i associacions.


Aquestes accions han permès al llarg de 2015 arreplegar 7.255 quilos amb aliments i 12.000 € mitjançant la participació tant de particulars, com de col·legis i empreses en les  distintes campanyes, a més de continus donatius anònims. 


Però a més, i és el més important  contem amb la  participació  de tot un poble en les nostres activitats, un poble sensibilitzat i sempre solidari és l’objectiu prioritari que busca l’animació 



MEMÒRIA DE L’ECONOMAT  


L’Economat porta funcionant  cinc anys i l’equip es troba format 20 persones, entre voluntaris i col·laboradors de Càritas. Realitza  les seues activitats el dimecres i dijous de cada setmana, dia en què es obert als usuaris. Els aliments provenen de la compra realitzada per Càritas i els usuaris abonen un 50 % del seu valor en el mercat. 


L’any passat es van distribuir 56.343 quilos entre aliments i productes d’higiene personal i neteja, a més d’uns 8.000 quilos de melons ( donatiu de fruites Bollo). S’han ates 174 famílies , que sumen 584 persones i de les quals 270 són menors d’edat.


Les nacionalitats dels usuaris són: espanyols  ( 58 %) i de la resta, es a dir, el 42 % les nacionalitats més freqüents són: marroquins, bolivians, senegalesos i països de l’est 


D’aquestes  174 famílies, 28 han vingut enguany per primera vegada a l’economat, 17 fa un any que venen, 21 fa  dos anys, 24 fa tres anys i 73 fa més de quatre anys.  


Aquesta ultima data, el que hi haja 73 familiars que fa acudeixen de forma continua a l’economat durant més de quatre anys, ens marca un fet preocupant: la pobresa crònica al nostre poble


Els usuaris de l’economat passen abans per les acollides on són  entrevistats i se’ls fa un seguiment i acompanyament cada tres mesos. A més abans han passat pels serveis socials.