L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 19 de febrer del 2016

RECORDA: Encara pots participar en l’enquesta sobre el model de les festes patronals



Demà divendres finalitza el període de votació de l’enquesta sobre el model de les festes 2016 amb l’objectiu de conèixer l’opinió dels ciutadans sobre la programació.

La regidoria de Transparència i Participació Ciutadana i la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tavernes volen recordar aquestes circumstàncies així  com que l’enquesta està composada per huit preguntes diferents i hi poden participar tots els ciutadans empadronats a Tavernes que tinguen 14 anys, o que els complisquen al llarg d’este any 2016.

Cal destacar que l’enquesta té un caràcter consultiu amb la finalitat de conèixer l’opinió de la ciutadania sobre el model de festes.  Per a participar-hi de manera telemàtica hi ha l’enllaç www.participa.tavernes.es però es pot participar en els cinc punts d’informació d’edificis públics (Ajuntament, Biblioteca, Braç Treballador, Tourist Info i pavelló cobert) on es pot votar amb l’ajuda -si és menester- d’un funcionari.

Hi ha una tercera opció de manera presencial: acudir a la finestreta de registre i informació de l’Ajuntament de Tavernes (en horari de 9:00 a 14:00) o en l’oficina de Tourist Info (en horari de 10:00 a 13:00). En aquests punts es facilita l’enquesta en paper per a emplenar-la juntament amb un sobre que s’entregarà al funcionari encarregat, el qual registra el vot presencial del ciutadà en l’aplicació informàtica per a evitar duplicats. 

Votació de la consulta segons la normativa vigent d'impuls de noves tecnologies 

La regidoria de Transparència i Participació va considerar que la manera més adequada per identificar-se i accedir a l’enquesta era proporcionar el DNI i la data de naixement. Aquest  procediment no ha obtingut cap rebuig  jurídic de la Unitat de Protecció de Dades ni de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

La participació en l’enquesta exigeix el consentiment de la persona al tractament de les seues dades.

Cal recordar que utilitzar les dades de terceres persones, tot i que es troben  en internet, exigeix el consentiment del titular i si no es té, s’infringeix la Llei de Protecció de Dades. A més si s’introdueixen en una enquesta, constitueix un frau i un delicte de suplantació d’identitat.

El sistema utilitzat per a dur a terme l’enquesta no es pot rebutjar amb l’argument de les hipotètiques conseqüències que es podrien produir per l’ús il·lícit que puguen fer persones que usen dades personals que pertanyen a tercers. El responsable seria la persona que incorre en la transgressió.

L’Ajuntament ha previst mecanismes perquè el ciutadà que així ho considere, i sense necessitat de votació, puga conèixer si terceres persones han fet un tractament il·lícit de les seues dades, i per tant, una suplantació d’identitat.

La regulació de l’enquesta sobre el model de festes s’ha fet en base a la normativa vigent que preveu l’impuls de la utilització interactiva de les tecnologies de la informació i la comunicació per a facilitar la participació i la comunicació amb els veïns, per a la presentació de documents, tràmits administratius, enquestes, i si escau, consultes ciutadanes. 

Un responsable del departament d’informàtica de l’Ajuntament és l’encarregat de controlar el back office de l’enquesta, de manera que els resultats no puguen ser manipulats.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Les preses en llançar l'enquesta han fet que molta gent no s'haja enterat encara.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpa però nosaltres no compartim eixa afirmació.
S'ha dit en premsa, facebook, en whassap, blogs, en el plenari, en la gravació del plenari...
I s'ha parlat d'ella tant en positiu, aquells que l'han anunciada i han dit que s'estava fent, com en negatiu, aquells que l'han criticada.

UN JUBILAT ha dit...

Considere que hi han qüestions mes importants per al poble de Tavernes en les quals Per eixempleens agradaría als veíns que ens consultara l'Ajuntament.Per eixemple si ens pareix bé que l'esglesia no pague l'IBI dels seus inmobles, mentre un veí que apenes té per a menjar per motius economics,no té mes collons que pagar o li enbarguen.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Que nosaltres sàpiguem aquest Ajuntament no ha embargat ningú, a cap veí, en eixes condicions de no poder pagar impostos.

Quan al tema de l'Església, vosté sap que hi ha un Concordat amb la Santa Seu que regula (obliga) a això, com també que l'Estat ajude al pagament del clero. No és competència municipal obligar a l'Esglesia que pague IBI pels edificis religiosos.

Llàstima que l'Estat Espanyol quan va tindre governs teòricament progressius no ho canviara això. Quan hem tingut governs de dreta s'han dictat lleis que han facilitat la immatriculació d'edificis a nom de l'Església com la Mesquita de Còrdova, per exemple.

O siga que eixe referèndum o consulta per l'IBI a l'Església li vegem molt poc recorregut.

Anònim ha dit...

he vist q demà hi ha anunciat un event a la seu de Compromis, podrieu dir que es va a fer?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Commemorar el 30 aniversari de la inauguració de la seu

Anònim ha dit...

Els partits politics pagen el IBI?, i els sindicats?. Tots moros o tos cristians

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sí que paguen IBI. I tant que el paguen. Podem assegurar i sense cap por a equivocar-nos que la seu de Compromís paga religiosament tots els anys l'IBI, i suposem que igual farà la seu del PSOE.

L'Església per ara no. O siga que tots no som cristians o moros.
Hi ha que son cristians i no paguen IBI.