L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 12 de febrer del 2016

El govern de Madrid vol que els valencians paguem la multa de 18'9 milions per irregularitats del govern del PP


El Govern del PP de Mariano Rajoy vol que el govern valencià pague la multa de 18’9 milions d’euros imposada per la Comissió Europea a l'Estat espanyol per l'ocultació de 1.800 milions en despeses computables com a déficit, una ocultació que van fer els anteriors governs del PP de Francisco Camps i Alberto Fabra entre el 2008 i el 2011.

El govern valencià diu que és el Govern espanyol qui s’ha de fer càrrec de la multa perquè era el responsable de supervisar les dades del dèficit i a més era perfecte coneixedor de la situació, perquè la Sindicatura de Comptes, any rere any, li ho assenyalava en els seus informes.

El Ministeri d’Hisenda del PP de Madrid pretén que l'actual Consell valencià pague els plats trencats de la catastròfica gestió duta a terme pels executius del PP, que van convertir l'ocultació de factures i despeses en una pràctica habitual. 

Segons la Generalitat, el Ministeri no pot desistir de les seues responsabilitats perquè era una situació de sobres coneguda donat que els informes de la Sindicatura es traslladaven al Tribunal de Comptes i el seu contingut es difonia públicament i per vies oficials.

Una cosa està ben clar: El PP de Madrid ens ha maltractat tot el que ha sabut i més aquests passats quatre anys en el sistema de finançament i ara damunt vol que paguem multes derivades de la mala gestió dels anteriors dirigents del PP. 

I el que és de riure és que l’informe de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat per tal d’eludir les seues responsabilitats entre els anys 2008 i 2012 afirme que "no ha comptat amb poders suficients per comprovar la quantia i comptabilització de la despesa per part de les comunitats autònomes ".

I això que ho diga quan està demostrat, i així ho va constatar la Comissió Europea en la seua investigació, que la Sindicatura de Comptes valenciana havia avisat de la situació. I ens preguntem si el Ministeri d'Hisenda actua així perquè abans eren del seu mateix partit i ara no.