L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 7 de febrer del 2016

El foc de la corrupció del PP es reavifa amb més llenya: investigat l'exconseller de Justícia

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Sagunt (València) ha alçat el secret del sumari de la causa on està investigat (denominació que substitueix a imputat després de la reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal) l'ex delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Serafín Castellano, per suposades irregularitats en la seua etapa com a ex conseller de Justícia de la Generalitat.

La causa investiga un presumpte delicte en contractes públics relacionats amb empreses del sector aeri dedicades a l'extinció d'incendis forestals. En les diligències Castellano va ser detingut al maig de 2015 i va quedar en llibertat, amb mesures cautelars (retirada del passaport i prohibició de l'eixida del territori nacional).

La causa naix d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció al maig de 2015 per falsedat suposadament, en concursos públics d'àmbit autonòmic, nacional i internacional (Itàlia i Portugal).

Les diligències estan obertes per organització criminal, alteració del preu en concurs públic, falsedat mercantil, prevaricació, suborn, malversació, falsedat en document públic i negociació fraudulenta a funcionari públic.

A més, de l'ex conseller Castellano, la causa se segueix contra un ex alt càrrec de la Generalitat Valenciana i un alt càrrec del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Els dos van ser arrestats el passat 13 de gener en el marc de l'operació policial desenvolupada pel Grup 24 de la UDEF per ordre del jutge instructor.

L'operació policial del 13 de gener es va saldar amb la detenció, per decisió policial, d'una altra vintena de persones i 20 registres en empreses i habitatges, a més de València, a Catalunya, Andalusia, Balears, Extremadura i Madrid.