L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 de febrer del 2016

Compromís demana un pacte "a la valenciana" al candidat socialista


Compromís ha demanat a Pedro Sánchez, candidat del PSOE a la presidència d'Espanya, un pacte “a la valenciana” per a formar el pròxim govern.
 
Compromís afirma que és possible un executiu de progrés format per diversos partits, indicant el portaveu parlamentari, Joan Baldoví, que és una cosa a la qual s'ha de perdre la por.
 
Baldoví, acompanyat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, s'ha reunit amb Sánchez, dins de la ronda de contactes iniciada pel secretari general del PSOE amb la finalitat de cercar suports per a la seua investidura.
 
"Posarem tot el que estiga al nostre favor" perquè siga possible un executiu progressista com el valencià, ha assegurat Baldoví, qui ha remarcat que tots "han de perdre la por a aqueixos governs on estiguen molts partits".
 
Compromís ha reivindicat el "pacte a la valenciana", en al·lusió a l'Acord del Botànic signat després de les eleccions autonòmiques de maig passat i que ha permès que governe Compromís al costat dels socialistes amb el recolzament parlamentari de Podemos.
 
Els eixos d'aqueix acord es podrien extrapolar al Govern de la nació: el rescat ciutadà, la lluita contra la corrupció, la defensa dels serveis públics, la millora del finançament i el canvi de model productiu.
 
La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, indica respecte a la data del debat d'investidura que hauria de ser al més prompte possible, "sense pressa però sense pauses, perquè ja "s'han perdut 40 dies" i "no es pot tindre el país esperant molt més temps".
 
Oltra ha criticat al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, per "no moure fitxa en 40 dies i després pegar l'espantada. Parla molt del que han sigut aquests últims quatre anys de Govern". També ha assenyalat que el Partit Popular "està inhabilitat per a governar en qualsevol lloc i per a decidir amb el seu vot o la seua abstenció el Govern d'Espanya".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què va anar Oltra i no va anar Morera? Per ixir en la Sexta?

Anònim ha dit...

¿ un pacte a la valenciana és tú donam o ves fent, que jo ja el pagaré quan cobre la taronga ?
Per ficar un poc d'humor...