L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 de febrer del 2016

Compromís davant el pacte d'investidura de Sánchez

Els negociadors de Compromís
Compromís està jugant fort aquests dies en la negociació amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern. Els socialistes han començat a cedir en qüestions com a infraestructures, educació i joventut, però un assumpte clau encara no ha sigut desembossat: el deute històric.
 
Així, el PSOE ha obviat aquesta qüestió en els documents presentats a Compromís però després de l'anunci realitzat pel socialista Ximo Puig, al costat de la seua homòloga andalusa, Susana Díaz, de la condonació del FLA a les comunitats infrafinançades, Compromís vol aprofundir en aqueixa quita basada en el que es podria considerar deute històric.
 
Compromís no veu amb mals ulls el refer el seu plantejament a la cerca d'una fórmula que s'assemble al sol·licitat per Puig i Díaz. Compromís vol una compensació per al País Valencià per la infrafinançament dels últims anys. La proposta implicaria el "perdó" de més de 10.000 milions d'euros de deute per a la Comunitat, segons va calcular el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.
 
Fonts de Compromís han assenyalat que queden diversos temes per revisar per a aconseguir un acord. Una exigència que el PSOE no ha accedit, almenys encara, és la de la retirada dels recursos en el Tribunal Constitucional contra el dret civil foral valencià, en el qual insisteix Compromís.
 
Així era la situació fins aquest matí i després de la reunió que ahir van mantindre PSOE, Podemos, IU i Compromís. Ara tot açò al final se'n pot anar en orris i ser un paripé si, com han anunciat diversos mitjans al llarg de la vesprada, el pacte PSOE-Ciutadanos està ja pràcticament fet. Compromís ha apuntat que en aqueix camp PSOE-Ciudadanos i aqueix partit no van a jugar.