L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 29 de febrer del 2016

Baldovi confirma el vot en contra de Compromís a la investidura de Pedro Sánchez mentre Ciudadanos està en contra de pagar "deute històric" valencià.

Joan Baldoví, portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, ha avançat avui que votaran 'no' a la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del Govern en les votacions de dimecres i divendres, a més l’ha instat a seguir negociant en una taula multipartit a partir del dia 5 de març.

Les declaracions als mitjans s’han fet després que el PSOE haja enviat a Compromís un document amb ofertes per a intentar sumar els seus vots per a la investidura.

Baldoví ha criticat les formes socialistes per a fer arribar l’oferta que no han sigut "les més correctes" perquè el document se’ls ha enviat 24 hores abans de l'inici del debat d'investidura i "sense avisar". 

Ciudadanos en contra de pagar el deute històric valencià 

El diputat valencià no esta massa convençut del document específic enviat a Compromís, on el PSOE diu que tindrà en compte l'increment del deute de València en el pròxim sistema de finançament autonòmic, que tancarà el projecte Castor o que donarà suport a la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, entre altres mesures. Baldovi ha qualificat les propostes com a "genèriques" i que resulten "poc concretes" com, per exemple, el tema del finançament.

I per altre costat, Ciudadanos ja ha advertit que "no s’aprovarà res" sobre deute històric, per la qual cosa Baldoví veu difícil que es puguen realitzar avanços substantius. 

Miguel Gutiérrez, secretari general del grup parlamentari de Ciudadanos, ha anunciat que no donaran  suport a Pedro Sánchez en la investidura si el socialista reconeix la part  "del deute històric" que l'Estat li deu al País Valencià.