L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 14 de gener del 2016

Pacte PSOE-PP-C's: Vendre’s a la dreta per una butaca

No s'ha iniciat bé la legislatura, amb un Podemos que no es fia del PSOE ni veu possibilitat d'aconseguir un acord de govern amb els socialistes. Ara caldria un canvi de rumb de Pedro Sánchez perquè el que va fer ahir amb la presidència del Congrés apunta a “immobilisme i Gran Coalició"el bunker” , deia Pablo Iglesias recordant que "ha cedit la majoria de la Mesa al PP i Ciudadanos " a canvi "d'una figura simbòlica, d'una butaca", o siga tindre la presidència del Congrés.


"El PSOE ha triat l'acord amb el PP i amb el seu bastó Ciutadans" afirmava Iglesias que confessava que s’havia reunit el dimarts amb Sánchez i en cap moment el socialista li va comunicar l’acord amb Ciudadanos, del qual es va assabentar com tots, per la premsa i especialment la digital del dimarts.

L'acord PSOE-PP-Ciudadanos, com ahir explicàvem ací, ha fet que la dreta tinga majoria en l'òrgan de govern del Congrés, gràcies sobre tot al “regal” del PSOE a Ciudadanos d’una secretaria que li corresponia. 

¿Ha cavat Pedro Sánchez la seua pròpia tomba? No se sap, però si que està clar que va a dificultar posteriors acords perquè ara ni Podemos, ni cap força de les coaligadas “Compromis, En Comu Podem o En Marea) confien en el PSOE.


Un "grup confederal" per a les aliances territorials

El PSOE ha aconseguit l’objectiu d'aconseguir la presidència de la Cambra Baixa mentre es veu impossible que els tres grups coaligados amb Podemos aconseguisquen el propi grup: el PP i Ciudadanos, gràcies al regal que hem comentat, tenen la majoria i interpretaran el reglament ben restrictiu perquè no es constituesquen. 

No obstant açò, i fins a l'últim moment, es buscaran totes les fórmules i ara es parla de crear un “grup confederal” amb Compromís-Podem, En Comú Podem i En Marea, les tres formacions que la dreta no vol tinguen grup propi. 

La figura de grup confederal no està dins del reglament i suposaria també incomplir la promesa feta en la campanya electoral, quan es va assegurar que podrien constituir-se en grups propis i no quedar diluïts dins de la marca Podemos.