L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 de gener del 2016

Tavernes inicia les obres de regeneració i millora de la qualitat ambiental del llac de la Goleta



La Regidoria de Contractació i Obres Públiques, que dirigeix la regidora de Compromís Llum Sansaloni ha iniciat les obres del Projecte de Naturalització del Llac de la Goleta, que suposa una inversió de 94.210 euros. L’execució es du a cap dins del Pla Provincial d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació. 

El govern de Compromís havia previst aquestes obres per a executar-les l’any passat dins de les inversions del pressupost del 2015, però el projecte va ser votat en contra pel PP i PSOE en la presentació del pressupost al desembre del 2014. Ha estat ara, amb la majoria aconseguida després de les eleccions, quan Compromís ha représ el projecte i l’execució en considerar-lo necessari per a la millora de la zona.

Els treballs tindran una durada de tres mesos, aproximadament per a dur a cap la naturalització del llac així com millorar la qualitat ambiental de l’estany. Entre els treballs hi ha la recirculació de l’aigua, evitar-ne la falta d’oxigen i augmentar la transparència de l’aigua, disminuir els nutrients de l’aigua i sediments, i aconseguir l’equilibri ecològic del llac.

L’Ajuntament també pretén millorar i fomentar l’ús lúdic, recreatiu i paisatgístic del llac de la Goleta i aconseguir una gestió sostenible econòmicament i ambientalment d’aquest paratge de la platja. Una altra de les prioritats és conscienciar, educar i informar els veïns, visitants i usuaris de Tavernes per a poder mantenir les millores de l’estany.

Diverses empreses han presentat les seues ofertes, que s'ha adjudicat a la proposta d’Hedra Enginyeria Agrícola, Jardineria i Paisatgisme SL.


El projecte 

L'Ajuntament de Tavernes va encomanar l’any 2014 el projecte a José Andrés Sanchís Blay, llicenciat en Ciències Ambientals i Enginyer Tècnic Agrícola, que és professor associat de l’UPV (Campus de Gandia) i a María Teresa Sebastiá Frasquet, doctora en Ciències Ambientals i professora ajudant doctor per la UPV (Campus de Gandia).

Els tècnics van realitzar un diagnòstic mediambiental del llac de la Goleta, partint de la consideració que és un tanc de tempesta que arreplega les aigües pluvials de la platja de la Goleta de Tavernes. Així mateix s'ha estudiat totes les característiques de funcionament del llac, així com anàlisi d'aigua i fangs.

El diagnòstic ha estudiat les alternatives a la naturalització i millora ambiental, sempre buscant com objectius els ja esmentats de recirculació de l’aigua, evitar la falta d'oxigen en l'aigua, disminuir els nutrients de l’aigua i el fang i aconseguir l’equilibri ecològic del llac. L'estudi contempla alternatives d'ús lúdic, recreatiu i paisatgístic del llac, sempre tenint en compte els factors de sostenibilitat econòmica i ambiental.