L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 21 de gener del 2016

PLENARI DE GENER 2016: El govern avança detalls sobre la ràdio municipal

El regidor de Transparència, Enrique Chofre

El plenari del mes de gener va permetre conéixer detalls sobre la ràdio municipal que el govern de Compromís està en fase d’instal·lar, “un servei social que oferim per cobrir la demanda de la població de Tavernes després que la anterior ràdio fora tancada pel govern del PP de la Generalitat” indicava el regidor de Transparència, Enrique Chofre. 

El regidor explicava que la gestió de la mateixa será directa, tal com mana la llei, i això implica que ha de ser l’Ajuntament qui la pose en funcionament i la controle, després d’haver fet les gestions per tornar a recuperar la freqüència que es va perdre en anteriors governs en no iniciar-se la ràdio municipal.

Chofre explicava a preguntes del PP que el govern està treballant en la planificació de les emissions i que ja s’havien mantingut reunions tècniques, sobre tot per tindre ben clar tots els continguts dels informes juridics, de les quals el govern ha estat informat per Secretaria General així com les directrius legal que s’han de seguir. Ara queda pendent l’informe econòmic que farà la Intervenció i s’ha de buscar sobre tot que la radio no siga deficitària per a les arques municipals. 

El regidor va explicar que l’Ajuntament havia estudiat diverses possibilitats d’instal·lació entre els edificis municipals (Escola Víctor Calatayud, locals de l’antic jutjat i el local de la Cambra Agrària a l’última planta, però hi havia problemes d’accessibilitat). Finalment s’havia optat pel Centre Social Rojas Almel·la, que com tothom sap, va ser el lloc on es va ubicar la primera radio municipal que va funcionar a Tavernes, en la dècada 70-80. 

El regidor confessava que elegir aquest lloc ha estat també condicionat per la despesa a efectuar, perquè l’Ajuntament disposa d’una subvenció de la Diputació al voltant de 40.000 euros i que la idea básica es comptar amb el màxim posssible d’entitas i associacions per fer-los particip de la programació i marcar uns mínims de qualitat a través del comité d’emissions i que la ràdio municipal siga més de tots. 
Moment de la intervenció del regidor Chofre
En aquest punt, i en parlar de la gestió directa, l’alcalde Jordi Joan va recordar que el sistema de gestió, obligat per la legislació autonòmica, implica que s’hauria d’ampliar la plantilla, pero la vigent llei estatal del 2012 prohibeix qualsevol contractació als Ajuntaments. “Estem davant un problema jurídic, però esperem que la nova llei de l’audiovisual que prepara la Generaltitat contemple la possibilitat d’una gestió indirecta i igualment pot ser que el parlament actual estatal abolesca la llei i es puguen fer contractacions” indicava. 

En aquest punt de l’explicació, el PP va indicar com a problema el fer unes obres en un local, el Centre Social Rojas Almel·la, on potser l’Ajuntament no tinga la propietat i preguntava si júridicament esta clar que després “amb una potada no ens tiraran al carrer”.
 
L’alcalde Jordi Joan va recordar que la radió es un servei social i per tant el lloc es idoni i no hi haurà problema perquè el local es va cedir per a activitats socials com és la ràdio. 

Al respecte cal recordar que quant l’edifici va deixar de ser hospital “para pobres y transeuntes” com a resultat dels avanços socials dels temps i per la posada en marxa de la sanitat publica, va haver un intent dels hereus de la donant de recuperar la propietat.

Això va ser impossible perquè l’edifici es va dedicar a usos socials propis del les últimes dècades del segle XX, i per tant la propietat va retirar la seus demanda de recuperació. Tots aquest detalls serien confirmats també pel regidor d’EU, Eduardo Bononad, en ser uns fets que van esdevindre camí dels 30 anys, quan ell va ser alcalde.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta falta fà la radio a Tavernes

UN JUBILAT ha dit...

Cotorra.Quan ell va ser alcalde,no quan ella.Jà entenc que es una equivocació,el que jó volia dir, es que aneu en conte en la dreta que igual està esperant un fallo en qualsevol consessió que's fassa en la utilitat del local de l'antic hospital per a solicitar la devolució del mateix als familiars o hereus de la familia donant,d'esta gent te ho pots esperar tot.