L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 de gener del 2016

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Un amic és un tresor



Llegim avui a Las Provincias: “Tavernes celebró el lunes un pleno sin apenas contenido que costó a las arcas municipales unos 3.000 euros”. Una frase que el diari fa servir també com a titular cridaner de la informació. 
 
El corresponsal explica també, com ja hem publicat ací en La Cotorra, que només va haver un punt fora dels ordinaris i preceptius: “la firma de un convenio con el IES Valldigna para que los alumnos de FP dual pudieran hacer prácticas en el consistorio” i que va entrar per urgència. 
 
Ara el bo i millor el tenim tot seguit quan se’ns aclareix que “Entre los pasillos del consistorio, fuentes cercanas al gobierno consideraban que la sesión se hubiese podido aplazar al 2 de febrero para no generar un gasto y dar más cuerpo al pleno”
 
I ja no s’explica res més. Dita així la frase, pensem que prou ambigua, el lector pot arribar a pensar que Compromís, el govern actual, reconeixia una errada pròpia i es penedia per haver convocat una sessió com diu el diari “sin apenas contenido”
 
Al contrari que altres ocasions, va desaprofitar una bona ocasió per informar els lectors en quines circumstàncies s’havia convocat i desenvolupat el plenari. Va perdre una bona ocasió per explicar que la convocatoria del plenari va correspondre a una decissió del PP. ¿Per què no ho va explicar? El diari sabrà els seus motius. 
 
Efectivament un plenari, entre dietes i indemnitzacions, li pot costar a les arques municipals sobre els 3.000 euros. Per això, per evitar despeses, tal com reconeix l'autor de la notícia, van haver comentaris de passadissos i  es va saber que el govern de Compromis havia proposat a la resta de grups eliminar el plenari ordinari de gener i traslladar-ne el contingut al 2 de febrero. 
 
La proposta de no celebrar plenari a gener va comptar amb la conformitat del PSOE i d’EU, no així del PP. Va ser l'únic partit a dir que se celebrara. La seua portaveu va comunicar en Junta de Portaveus eixa decisió perquè, segons es va dir en els passadissos, ells tenien coses importants a tractar. 
 
Cal dir que la norma de Tavernes és que tots els mesos, excepte setembre, hi haja un plenari ordinari, i per decisió del PP la norma es va complir, encara que la sessió “no tenia contenido”. I afegim nosaltres: ni va haver cap cosa important a tractar. I damunt amb un cost sobre els 3.000 euros. 
 
Tot això no es publica. S'informa dels fets, però al contrari del que sol fer quan un tema no beneficia al govern, no es furga en els detalls i circumstàncies. Ja ho hem dit en el titular: un amic és un tresor. I s’ha demostrat una vegada més.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Així és. Sempre s'ha dit.