L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 24 de gener del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La visibilitat de Compromís


Els quatre diputats de Compromís, tal com s’ha vingut repetint i així ho va expressar Mònica Oltra, estarien en el Congrés de Diputats “on tingueren més visibilitat” .

I, vistes les coses, i els quatre grups constituïts al si de Podemos, visibilitat en tindran més en el Grup Mixt, que és on finalment s’ha acordat per part de la direcció de la coalició. Nosaltres ho tenim clar: més visibilitat i més opcions per a dur a cap una política valenciana en el mixt. 

I ho pensem així i ens basem en un xicotet però notable detall: en cada aparició de Joan Baldoví aquests darrers dies ja no li se anomenava con abans de desmarcar-se de Podemos. Ha estat presentar la sol·licitud de grup propi amb els altres tres companys de Compromís, perquè els mitjans de comunicació presenten a Baldoví com a diputat portaveu de Compromís. Compromís a seques. 

I amb eixe pas de desmarcament, Compromís ha deixat ben clar a la resta de l’estat espanyol que no és, com a principi deien els mitjans de comunicació estatals, una "marca" de Podemos o una confluència en el millor dels casos, sinó que Compromís torna a ser la força valenciana i valencianista que és. 

I eixe tarannà, eixa essència en l’ésser, s’hauria perdut integrant els quatre diputats en el grup de Podemos, fóra en la forma que fóra, fins i tot tenint la màxima autonomia en tots els sentits dins del grup. Sempre serien considerats com a "la marca", com a una "filial" del grup morat. 

I a més, seríem quatre dins d’un total de 69 . Cal remarcar que els altre cinc valencians, com era d’esperar, a la primera de canvi s’han posat sota les ordres d’Iglesias obviant l’acord que es va signar davant notari en formalitzar la coalició. En el Grup Mixt seran una tercera part del grup, dels 11/12 que es preveu tinga. 

En la passada legislatura Baldoví va tindre visibilitat i era 1 diputat entre els 18. Ara amb una tercera part del grup, els diputats de Compromís ho seran molt més i, a més i sense dubte, serè un grup neta i clarament valencià i valencianista, la veu valenciana en el Congrés que tant necessitem. 

I un altre detall per acabar : Si Pedro Sànchez vol ser President, suposem que anirà a parlar amb Pablo Iglesias i aquest ho farà en nom de tot el seu grup, inclosos catalans, gallecs i els cinc valencians, però com ja vam dir ahir no ho farà en el nom de Compromís, haurà d’anar a parlar amb Baldoví si vol els quatre vots. Alguna cosa canvia, encara que els vots valencians en el joc de tronos d'Espanya, ara mateix valen ben poc. 

L'Estat de la Qüestió només expressa el punt de vista de l'equip de La Cotorra

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Hi ha una qüestió que no tinc clara,va hi haure un dia que els mitjans de comunicació varen dir que I.U. li deixava a Compromis el diputat que necessitava per a constituir-se com a grup propi,i que això la mesa si que ho aprovaría,i de repent,Compromís es registra sols amb quatre diputats.