L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 de gener del 2016

La gran gestió d'Isabel Bonig (presidenta del PP) quan era consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient


L’anàlisi de l’últim informe de la Sindicatura de Comptes, any 2014, mostra segons ha manifestat Fran Ferri, portaveu de Compromís, aspectes demolidors sobre la gestió del PP i més en concret de la seua presidenta, Isabel Bonig, la 'Thatcher' valenciana, quan era consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient. 

La Sindicatura ha auditat a l’empresa amb capital públic “Desenvolupament Urbans per a Habitatges Protegits SL” (DUHP), de la qual és soci majoritari la Generalitat a través de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), presidida per Bonig. 

En DUHP, segons l’auditoria, els consellers de l’EIGE no tenien accés als comptes corrents de l’empresa i la comptabilitat era gestionada únicament pel representant de la part privada de DUHP. 

El descontrol en l’entitat que presidia la presidenta del PP, Isabel Bonig, ha suposat un forat en les arques públiques d’1,44 milions d’euros per l’aval a favor de DUHP per una promoció d’habitatges a Alaquàs que no van ser construïts. 

Irregularitats comptables 

L’informe de la Sindicatura ha detectat moltes irregularitats en la comptabilitat de DUHP que mostren que l’empresa mixta va ser un gran negoci per als socis privats i ha deixat una enorme forat per la nefasta gestió i ara, com no, a pagar els valencians, ha subratllat el portaveu de Compromís. 

La Sindicatura indica que DUHP no disposa de les factures originals dels deutes amb proveïdors, ni dels deutes amb el soci privat i s’han facilitat fotocòpies d’algunes factures i d’altres cap tipus de document. 

Per a Ferri “l’informe de la Sindicatura ens dóna idea del saqueig de diners públics que presumptament s’ha produït a través de DUHP, que ha tingut unes pèrdues en l’exercici 2014 de 2.567.616 euros, dels quals 234.246 euros es deu al seu soci privat i 632.665 a altres proveïdors i el Síndic no té constància de l’origen ni de la veracitat d’aquests imports”. 
Col·laboració publico-privada= grans negocis privats pagats entre tots

Ferri ha dit que estem davant una empresa mixta gestionada pel soci privat amb la connivència de l’EIGE presidit per Isabel Bonig, amb un deute sense factures i el beneficiari del deute és l’empresa que gestionava l’entitat mixta. 

Ironicament el portaveu de Compromís ha dit que ara ja sabem el què vol dir la Sra. Bonig (PP) quan parla de col·laboració público-privada: negocis privats, que paguem entre tots i totes. 

Compromís consideren que és un nou capítol de la ruïna que ha deixat el PP i a la qual ha de fer front el nou Consell, mentre ha presentat en Les Corts una Proposició No de Llei per realitzar una auditoria sobre la gestió de les empreses mixtes creades per la Conselleria de Territori i Habitatge i la utilització de diners públics en la promoció d’operacions immobiliàries ruïnoses.