L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 30 de gener del 2016

Jornada de portes obertes en el Centre Ocupacional de la Fundació ADISVA


Vista general i entrada de l'edifici
 
La Fundació ADISVA celebra avui una jornada de portes obertes per presentar a tots els vallers i valleres el Centre Ocupacional per a persones amb disfuncionalitat psíquica que ha construït en el Polígon del Pla. 

El Centre Ocupacional, que està previst puga començar a funcionar el pròxim setembre, és l’alternativa laboral que la Fundació ADISVA, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tavernes, la Mancomunitat i empreses i particulars, ofereix a 40 persones de la Valldigna. 

Aquest projecte, que arriba ara als deu anys, facilitarà a aquestes persones el desenvolupament de les seues habilitats en la mesura que els permeten la integració laboral i social, i també els evitarà desplaçaments fora de la ciutat.  

Menjador i nau de tallers
El centre és, per dir-ho en una sola paraula, "una passada", on destaca sobre tot la qualitat dels materials de construcció usats, majorment donats per diverses empreses relacionades amb Tavernes. Així, el pis del terra i alguns elements de la façana han estat una donació de Marmol Compact, l’aillament de l’edifici ha estat donat per Asfaltos Chova, elements del tancament del solar i altres per Fenollar de Favara, a més d’altres empreses locals, a les quals demanem disculpes per no nomenar-les en no conéixer tots els donants.

El president de la Fundació ADISVA, Eugenio Pérez, ha confirmat que tot l’edifici està acabat, que tant les instal·lacions elèctriques, com de seguretat, informàtica, megafonia, aire condicionat, instal·lació d’ascensor… estan a punt. Ara cal iniciar ara la complexa fase administrativa que implicarà enviar a la Generalitat tota la documentació perquè homologue les instal·lacions com a nou centre ocupacional, amb la qual cosa el centre ja podrà funcionar. 

Eugenio Pérez ha assenyalat la predisposició a col·laborar en el centre mostrada pel del director general de Diversitat Funcional, Antoni Raya, en una visita que va celebrar el passat dimecres, i de la qual va traure una bona impressió del centre, cosa que sempre serà d’ajut en els tràmits.

Zona de distribució i aules de la segona planta

L’edifici 
L'edifici d’ADISVA és de construcción moderna, de 240 metres utils, i, com ja em dit, destaca per la qualitat dels materials que s’han usat, per tots els bons acabat i pel conjunt d’instal·lacions, modernes i preparades per a la destinació de l’edifici.

Vist des de fora l’edifici presenta dos cossos diferenciats però units: l’un a l’oest que realment és una gran i elevada nau on s’ubicaran els tallers i un segon, a l’est, de dues plantes on hi ha la resta de serveis del centre. 

A la primera planta a més de l’entrada general trobem una estança per a conserge, instal·lacions de cuina i menjador, serveis higiènics a més de ser el lloc on està l’escala i l’ascensor que dona a la segona planta, on cal destacar dues clases, una altra de reunions i tot els despatxos administraius: de la direcció, psicòlegs i monitors. 

L’edifici es tanca per una terrassa a la qual s’accedeix per una escala.

Despatx direcció
Terrassa superior


Un projecte que ha tingut sempre l’ajut de Tavernes 

Tavernes, a través de l’Ajuntament, s’ha implicat de sempre amb aquest projecte des de la donació del solar de 600 metres on s’ubica el centre fins a les diverses ajudes al llarg de temps que ha durat l’execució de les obres.

L'execució del projecte ha suposat una inversió de vora 800.000 euros, iniciat en el moment que l’Ajuntament va donar a la Fundació uns terrenys valorats en 200.000 euros. L’aportació de l'Ajuntament no va acabar ací i s'ha plasmat en diverses ajudes que han fet arribar les subvencions a un total de 409.000 euros.

La resta d'aportacions per a les obres han vingut de la Generalitat (200.000 euros), la societat civil i empreses de la Valldigna (218.000 euros), la Diputació (38.000 euros) i la Mancomunitat de la Valldigna (3.000 euros)