L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 17 de gener del 2016

Els diputats de Compromís no recolzaran el candidat del PSOE, Pedró Sánchez, si no hi ha grup parlamentari valencià



Si això estava clar, ara encara més. Un dels partits que integren Compromís, els VerdsEquo en reunió d’ahir consideren que Compromís no ha de donar cap suport a cap candidat del govern que no done llum verd tindre grup parlamentari en el Congrés.
 
El seu portaveu valencià, Julià Àlvaro, ha indicat que “genera molt poca confiança parlar de crear un govern d'esquerres a la valenciana amb el PSOE, que quan ha tingut ocasió de prendre una decisió ferma, com la constitució de la Mesa del Congrés, ha donat la majoria al PP, mentre la societat espanyola vol un govern de canvi i de progrés.

També el diputat de Compromís i membre de la Comissió Executiva de VerdsEquo, Juan Ponce subratllava que els VerdsEquo ha de ser fidel al compromís amb la ciutadania de crear un grup valencià al Congrés. Ponce considera inexplicable que el PSOE acabe traint els votants que li donaren suport per un govern d’esquerres que resolga problemes de les persones i ha dit no entendre que el PSOE li regalara la Mesa del Congrés al PP i Ciudadanos, amb la qual cosa ja negava la possibilitat de grups parlamentaris als milers i milers de votants de les coalicions amb Podemos. 
 
També el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, manifestava en la SER que lluitaran fins al darrer moment pel grup parlamentari propi i que si al final no és possible no es quedaran amb Podemos. 
 
Baldoví ha recordat que la coalició té una personalitat jurídica diferent a Podemos, un programa i un espai electoral concret diferent al de Podemos. “Els grups majoritaris ens diuen que hem d'anar al grup parlamentari de Podemos, però jo no sóc de Podemos. ¿Si no podem sumar els nostres vots, per què ens diuen que som el mateix?, es pregunta el diputat de Compromís en l’entrevista radiofònica.

Mentre tant, Pablo Iglesias de Podemos estudia l'alternativa d'un sol grup parlamentari confederal per a Podemos i les seues tres aliances de confluència a Catalunya (En Comú Podem), al País Valencià (Compromís-Podem) i a Galícia (En Marea). Segons considera, el grup tindria quatre portaveus i cada divisió desenvoluparia la pròpia agenda.
 
No obstant, serà demà dilluns quan la Mesa decidirà sobre el tema i fins aleshores hi ha molt a negociar i a debatre, demà dilluns, i segurament els tres dies següents que hi haurà de termini per concretar una postura final.

3 comentaris:

UN JUBILAT ha dit...

Si el psoe no vota a favor de que Compromis-Podem tinga grup propi per a que els Valencians tingam a qui ens represente en les Corts,però que ens representen de veres,es mereixen que no els donen ni aigua quan la demanen encara que estiguen morint-se de sed.

Anònim ha dit...

Em pareix molt be

La Cotorra de la Vall ha dit...

El problema ara no està en que vote o no a favor de que Compromís tinga grup propi.
El veritable problema és la composició de la Mesa, que és l'única que pot interpretar el reglament com li semble i que, hi ha fins i tot sentències del Constitucional que li donen tot el poder a la Mesa, i en ella ara té una majoria de PP i Ciudadanos, o siga majoria de la dreta, gràcies a que el PSOE li va regalar una vicesecretaria que li corresponia a Ciudadanos a canvi de tindre el president de les Corts.
El PSOE ja sabia que amb eixa jugada anava a impedir definitavament que Compromis,i la resta de coalicions, tingueren un grup propi perquè PP i C's estan totalment en contra (el PSOE també, però ho dissimula).
O siga una vegada més el PP-PSOE foten els interessos valencians.
I ací votant PP majoritàriament. No escarmentem.