L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 17 de gener del 2016

El govern de Rajoy en la passada legislatura va licitar el 4'55% del total de la nació en obra pública al País Valencià

Les xifres donades a conéixer per la Cambra de Contractistes valenciana avalen un fet indiscutible: cap de les promeses realitzades pel govern de Rajoy sobre inversions en el País Valencià ha sigut complida. 
 
I no ho diem nosaltres, sinó Manuel Miñes, el seu director gerent que ha deixat clar que les xifres “desmenteixen rotundament» la fiabilitat de les promeses dels membres del govern en les seues visites a València.
 
Durant el govern de Mariano Rajoy (2012-2015) la licitació de l'Administració Central per als valencians ha sigut el 4,55 % del total nacional, encara que els valencians representem el 10% de la població espanyola. Ho diu l'informe de la Càmera de Contractistes: amb prou faenes 783,3 milions d'euros s'han invertit en la nostra terra frante als 17.202,9 milions invertits a nivell nacional.
 
La Càmera de Contractistes ha valorat les xifres com a mostra de "la invisibilitat valenciana per al Govern Rajoy" i qualifica de "lamentable i difícilment explicable" el tracte que el govern del PP ha donat als valencians en la passada legislatura.
 
Les licitacions de Foment han suposat un 4,85%, malgrat les promeses d'inversió en l'AVE i en el Corredor Mediterrani, i com a conseqüència de la falta d'inversió l'avanç és "irrisori i caòtic".
 
I perquè comprenguem com ens ha tractat el govern del PP, que ni tan sols en any electoral ha tingut una mica de mirament: En el 2015, any electoral i carregat de promeses, el govern central del PP només ha invertit 133’ 863 milions d'euros, que representa el 3,22% dels 4.149’742 milions licitats en tot el país. 
 
Gran desfasament entre l'aportat i el rebut
 
La Càmera de Contractistes en la seua anàlisi subratlla el desfasament existent entre el PIB aportat (2012-2015) al total nacional, 97.430 milions que representen el 9,35% del total- i la resposta del govern en inversions, que es redueix al citat 4,55%.
 
A Andalusia, amb un 18,01 % del PIB la licitació de l'Estat va representar entre el 2012-2015 un 16,09 % del total nacional.
 
A Catalunya, amb un 18,87 % del PIB, la licitació de l'Estat va representar un 9,67 % del total nacional. 
 
I més dades: les comunitats afavorides van ser les de Castella-Lleó i Galícia, ambdues governades pel PP. En la regió castellana, amb un 5,10 % del PIB espanyol, l'Estat va invertir un 9,84 % i a Galícia, amb el 5,16 % del PIB, va rebre el 12,95 % de la inversió mobilitzada pel Govern.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

MOLT BÉ.Un 10 per a els votants del pp,a l'altra vegada torneu a votar-los.