L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 22 de gener del 2016

El comité d'experts europeus demana extremar precaucions perquè el valencià no siga perjudicat en el sistema educatiu trilingüe

El comitè d'experts del Consell d'Europa en el seu quart informe sobre Espanya indica, entre altres dades, que el 82,4% de la població del País Valencià coneix el valencià i demana “extremar l'atenció” perquè la nostra llengua no es veja afectada pel model educatiu trilingüe que es vol imposar amb la llei Wert del govern del PP.
 
Els experts van visitar Espanya entre el 6 i el 10 d'octubre de 2014 i han advertit que persisteixen similars problemes significatius a les anteriors avaluacions. Els experts recomanen "extremar l'atenció" perquè el model d'educació trilingüe, implantat pel PP a Balears, Galícia i el País Valencià “no afecte negativament a l'oferta d'educació en les llengües regionals o minoritàries”.
 
El Consell d'Europa encara que cita que existeix bon nivell de protecció de les llengües regionals i minoritàries a Espanya, assenyala també que existeixen grans mancances en l'ús de les quals són cooficials en la Justícia, la Sanitat i en els mitjans de comunicació.
 
L'informe del comitè d'experts de la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritàries, aprovat pel comitè de ministres de la Unió Europea considera que existeix una millora després de l'informe del 2012. 
 
Entre les dades indiquen que el català ho entén el 97,1 % de la població a Catalunya i el 78,2 % a Balears; el 95 % entén el gallec a Galícia, el 82,4 % coneix el valencià i el 29 % dels bascos majors de 16 anys utilitza el basc, percentatge que s'eleva al 60 % entre els joves.