L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 de gener del 2016

Avui 10 de gener, va 10 anys que es va constituir la fundació ADISVA

L'alcalde, membres del govern i de la fundació visiten el centre

Avui 10 de gener fa 10 anys que es va constituir com a fundació de discapacitat ADISVA amb l'objectiu d'aconseguir per a Tavernes i per extensió per a la Valldigna un centre que pogués servir d'alternativa laboral a les persones amb disfuncionalitat psíquica.Tal com vam informar fa poc més d’un més ací en La Cotorra, l'edifici que alberga el centre ocupacional d'ADISVA estava quasi acabat i a falta només de col·locar l'ascensor, que s'anava a iniciar amb uns dies, per després instal·lar el mobiliari. 

Ara ja només faltes uns petits ajustos en les obres perquè es done com a acabades unes obres quasi coincidint amb el desé aniversari de la creació de la fundació que ha treballat una dècada per fer possible aquesta realitat, comptant sempre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes amb independència del color polític del govern municipal. 

Els mobles que calen estan ja adquirits i només s’espera que estiguen acabats els treballs per muntar-los, amb la qual cosa s’iniciarà una fase també complexa que és la tasca burocràtica nomes es dispose de la certificació d’obra. Tota la documentació aleshores s’enviarà a la Generalitat perquè homologue les instal·lacions com a nou centre ocupacional, amb la qual cosa el centre ja podrà funcionar. 

Encara que no hi ha data concreta, es voluntat que siga el curs 2016-17 quan comence l’activitat docent, per a la qual cosa tots els tràmits, permisos i demés hauran d’estar a punt a final del pròxim estiu. 

L'edifici d’ADISVA amb 240 metros útils proporcionarà una ocupació terapèutica a 40 persones amb deficiència intel·lectual mitjançant el desenvolupament de les seues habilitats en la mesura que permeten la integració laboral i social, alhora que evitarà desplaçaments fora de la ciutat .

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, acompanyat dels patrons de la Fundació i membres de l’Associació de Discapacitats de la Valldigna, van visitar les instal·lacions, remarcant l’alcalde que “l’Ajuntament donarà suport al col·lectiu per tal de tindre allí l’alumnat com més prompte millor. A més, es farà tota la força per a obtenir els permisos i perquè la Generalitat dote de subvencions este taller”.
409.000 euros subvenció municipal

L’Ajuntament s’ha implicat de sempre amb aquest projecte, així en el pressupost del 2015, el govern municipal de Compromís va incloure una partida de 100.000 euros que es va donar a ADISVA perquè acabara les obres.

Igualment cal recordar que l'edifici està ubicat en el polígon del Pla, en un solar de 600 metres que va donar l'Ajuntament a l'Associació per a aquesta finalitat. Aquest edifici consta d’una planta baixa amb un adossat de dues alçades on s'ubiquen els despatxos, sales auxiliars i altres serveis, com menjador i zona del fisioterapeuta, i també disposa d'una zona taller de grans dimensions i molt ben il·luminada, que podrà acollir fins a 40 alumnes.

L'execució del projecte ha suposat una inversió de vora 800.000 euros, iniciat en el moment que l’Ajuntament va donar a la Fundació els terrenys que estaven valorats en 200.000 euros. No obstant això, l'aportació de l'Ajuntament no ha acabat ací i s'ha plasmat en diverses ajudes que han fet arribar les subvencions a un total de 409.000 euros.

La resta d'aportacions per a les obres han vingut de la Generalitat (200.000 euros), la societat civil i empreses de la Valldigna (218.000 euros), la Diputació (38.000 euros) i la Mancomunitat de la Valldigna (3.000 euros).
-