L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 12 de desembre del 2015

Els espanyols paguem avui més impostos que fa quatre anys


A pocs dies de les eleccions del 20-D, Rajoy i el PP han convertit les rebaixes fiscals en argument de la seua campanya, però les últimes estadístiques de l'Agència Tributària revelen que el PP tancarà la legislatura amb una pujada tributària de 17.578 milions d'euros. Les baixades de l'IRPF que el Govern del PP ha aprovat enguany, una primera al gener i una altra al juliol, no compensen les pujades dels últims quatre anys.

Si fem memòria, només aconseguir La Moncloa (desembre del 2011) el PP va aprovar una pujada de l'IRPF i va introduir un “gravamen complementari” perquè els més rics pagaran més, però en la pràctica l'augment va afectar a tots els contribuents. Es va elevar els tipus de l'IVA, malgrat que el PP va assegurar que no ho faria, i el tipus general va passar del 18% al 21% i el reduït, del 8% al 10%. 

Tambe va reclassificar béns del tipus reduït al general, entre ells, l'IVA del cinema, la qual cosa li ha implicat grans crítiques del sector, va acabar amb la deducció per la compra de l'habitatge habitual i va pujar l'IVA per a la compra d'habitatge nou. A més d'elevar els impostos especials sobre el tabac, els de l'alcohol i hidrocarburs.

Amb tot açò entre el 2012 i el 2013 els ingressos van ascendir a 23.000 milions d'euros, segons els càlculs realitzats per Hisenda. Aixi, per exemple, elevar els tipus de l'IVA va suposar un increment de 9.500 milions, el gravamen complementari al costat d'altres decisions sobre l'IRPF van tenir un efecte de 6.000 milions, limitar les deduccions de l'impost de societats va suposar 4.000 milions i els successius increments dels impostos especials, 1.500 milions més.

La reforma fiscal que va entrar en vigor al gener d'enguany contemplava la rebaixa de l'IRPF, que eliminava bàsicament el gravamen complementari de 2011. I encara que el Govern del PP va anticipar a juliol la segona fase de la baixada de l'IRPF, els experts consideren serà el pròxim any quan la rebaixa de l'IRPF es note i els contribuents perceben que paguen menys que en 2011. Però seguiran pagant molt més per l'IVA, pels impostos especials i taxes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aixì és.