L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 26 de desembre del 2015

Els deures del nou govern espanyol en el País Valencià (I)

El partit que aconseguesca formar govern a Madrid a partir del 14 de gener – si hi ha algú i no anem a noves eleccions – té un conjunt de deures a fer envers el País Valencià. Són reivindicacions que no han estat complides pel govern de Rajoy en quatre anys.

Finançament

La millora del finançament és la gran prioritat, de manera que la Generalitat puga cobrir les despeses en partides fonamentals com a sanitat, educació i serveis socials.

El Consell necessita 1.300 milions d'euros per a complir el pressupost del 2016 recentment aprovat en les Corts. És el mínim que ha d'aportar de més l'Estat que té l'obligació moral de reconèixer també un deute històric acumulat del 2002 al 2013 i que ascendiria a prop de 16.000 milions d'euros. 

El Consell Valencià vol que es reforme el sistema de finançament i que,  primer, els valencians i valencianes estiguen en igualtat de condicions a la resta d'Espanya, i segon  que la Generalitat compte amb suficiència financera per a desenvolupar la resta de competències.

Les peticions valencianes han caigut sempre en sac trencat, i el govern de Rajoy i el ministre Montoro segueixen oferint el FLA com a mètode per a “ajudar” als comptes valencians, però el FLA és un préstec que dóna Madrid i que es retorna a partir del 2016 amb interessos. 

En resum, estarem pagant interessos per uns diners que ens correspon per població si el finançament fora just i tots els espanyols fórem iguals davant el finançament, condicions que no ha aplicat el PP en els quatre anys.
 
Reforma de l'Estatut

En aquest context i lligat amb l'anterior punt, es troba la reforma pendent de l'Estatut Valencià que no busca res més que blindar les inversions dels Pressupostos Generals de l'Estat en funció de la població que té el País Valencià. Vaja ni més ni menys que tenen altres comunitats.

Recordem que la reforma es troba en punt de debat a Madrid després de ser admesa a tràmit. La reforma va ser aprovada per unanimitat fa ja alguns anys per les Corts Valencianes (PP inclòs), però el PP ha paralitzat TRES VEGADES el debat en el Congrés de Madrid, amb la qual cosa la petició fins al moment ha estat simple paper mullat.

I és que el PP, com ens té acostumats, ací en la comunitat diu una cosa, però només arribar a Almansa els seus diputats s'obliden que són valencians i que han de defensar els interessos valencians i ja només segueixen el dictat de la veu del seu amo.
Continuarà