L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 27 de novembre del 2015

Xerrada sobre robatoris als camps a càrrec del grup ROCA de la Guàrdia Civil



Organitzada per l’Ajuntament de Tavernes a través de la regidoria d’Agricultura va tindre lloc ahir una xerrada sobre robatoris i la lluita contra fets delictius en els camps a càrrec de la Guàrdia Civil i de l’equip ROCA. 
 
El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, va fer la presentació de l’acte indicant l’objectiu de la xerrada i excusant l’absència de l’alcalde, Jordi Joan, que tenia previst ser a l’acte però que la tasca parlamentaria li ho ha impedit. El regidor va recordar el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra els robatoris i que s’havia augmentat en un agent més la dotació de la Policia Local en aquesta tasca. 
 
El tinent Mateo, de la Guàrdia Civil a Gandia, va ser el primer en intervindre i al llarg del seu parlament va remarcar en diverses ocasions la necessitat de la prevenció, com a arma per lluitar contra els robatoris, i la confiança que han de tindre els agricultors en les forces de seguretat, així com denunciar els fets i informar de tot allò que se n’isca de la normalitat en els camps, perquè poden ser pistes per detindre malfactors i evitar robatoris.
 
 
El tinent Mateo va explicar els grups d’actuació preventiva de la Guàrdia Civil (Seprona, Trèfic, Roca, USECIA…) i va destacar, com a tema principal de la xerrada, que el grup ROCA el formen agents de paisà, amb camp d’actuació a la Safor-Valldigna i que tenen la tasca d’investigació, així com la USECIA, que són agents uniformats i amb actuació preventiva. 
 
El caporal Juan, del grup ROCA, de Gandia va explicar el que va nomenar eren el “decàleg de les mesures de seguretat de l’agricultor i ramader”, indicant així mateix la necessitat de la col·laboració dels propietaris, d’informar tot allò que resulte estrany, persones o vehicles, prop dels camps, i va aconsellar habilitar llocs de seguretat per guardar maquinària i ferramentes, i sobre tot tindre anotada la numeració o fotografies per poder-les identificar en cas de robatori. 
 
En altres punts recordava el comprovar finestres i portes, no deixar res visible a ulls dels lladres, sobre tot no enfrontar-se mai als malfactors i donar avís sempre al 062 de la Guàrdia Civil. 
 
 
La xerrada va respondre a l’objectiu marcat de fer saber als propietaris de camps de cultiu en producció com actuar per defensar les collites i evitar furts. També es van tocar altres qüestions com els permisos d’espigoleig dels camps, que no siguen mai més d’un dia de durada, i la necessitat de dur a la pràctica, sobre tot per els trasnsportistes, la guia on s’indica la procedencia del fruit. 
 
Una xerrada molt il·lustrativa, interessant i amb poca assistència malgrat l’evident actualitat del tema tant de propietaris com de representants polítics, on només es veien els regidors del govern de Compromís i Mario Enguix del PP.