L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 15 de novembre del 2015

PLENARI DE NOVEMBRE 2015: S'aprova millorar el futur col·lector de la platja

Llum Sansaloni, regidora de contractació

El plenari del passat dilluns va aprovar millorar el projecte de col·lector de la platja tenint en compte les propostes de l'estudi efectuat per la consultora TYPSA, una de empreses  millors i més competents en aquests temes, com es reconeixia en el plenari. 

L'explicació la va efectuar la regidora de contractació, Llum Sansaloni, i amb aquest aprovament es renuncia al projecte del col·lector de la platja tal com estava redactat per considerar que l'alternativa proposada millora molt el projecte a executar.

L'alternativa de TYPSA contempla la construcció del col·lector per un nou vial en la zona perimetral del sector 13, amb la qual cosa es facilita obrir un carrer nou que permetrà dos sentits de circulació cap a la Goleta, un d’entrada per Blasco Ibañez, i el d’eixida pel nou vial. Aquesta alternativa, a més de millorar el desaigüe d’aigues pluvials, millora el transit per la zona, una de les màximes aspiracions veïnals. L’entrada i eixida a la Goleta s’efectua a hores d’ara per l’esmentat carrer Blasco Ibañez on caben a dures penes vehicles en sentit anada i tornada per ser estret. 

Llum Sansaloni feia esment d'una altra millora com serà facilitar l’enviament de l’aigua de pluja cap a la Séquia Mare per usar-la després per al reg i quan tinga el nivell que cal, abocar aleshores a la mar. S’ha pensat fins i tot en poder construir una bassa perquè servesca d’element de laminació, a més de les corresponents bombes d’impulsió per facilitar l’abocament a la mar.

El govern municipal vol que els 3 milions a gastar en el projecte garantesquen que els carrers de la platja van a quedar secs en poc de temps quan hi haja pluges torrencials, però amb l’alternativa a estudiar s’amplia la zona d’arreplegada d’aigües pluvials en la platja en poder servir en un futur per als sectors pendents d’urbanitzar a més de la millora quan accessos (entrada i eixida a la Goleta).
El PP va votar en contra
EL PP vota en contra de la millora del col·lector
El PP no volia renunciar a la contractació de l’anterior col·lector fins que no estiguera el projecte del nou, i va ser el secretari municipal qui va aclarir-los que per haver-se de pagar en un pla plurianual de l’Ajuntament, s’ha de fer la renuncia del contracte del primer col·lector per aplicar eixa forma de finançament al nou. A pesar d’això, i dels aclariments que era un tema legal i de finançament el PP votava en contra. 
El nou projecte el redactarà la mateixa empresa, la concessionària de l’aigua potable de Tavernes, sense cost a l’Ajuntament. La regidora Llum Sansaloni va indicar que l’’Ajuntament ja ha demanat la prorroga dels permisos concedits per poder efectuar l’abocament de l’aigua de pluja a la mar.

Tal com ací vam explicar en un article anterior, els dubtes sobre el projecte anterior eixien de diferents circumstàncies, una d'elles de l'escàs diàmetre del col·lector que el PP va enterrar davall l'Avinguda de la Maria i que va passar d’un diàmetre de 1’20 metres a 0’60 metres amb la qual cosa la capacitat de desaigüe quedava reduïda a la quarta part.

Una altra circumstància era alçar tot el carrer Blasco Ibañez, amb el factor de molt de temps de molèsties i molts costos i arreplegar només l’aigua d’una reduïda zona, sense oblidar també que l'escàs desnivell del terreny per on passava el col·lector obliga a la instal·lació de bombes impulsores fins al canal de desaigüe, encara que com es va dir en el plenari, qualsevol projecte ha de contemplar aquest sistema d’impulsió perquè estem parlant de zones completament plenes i amb escàs desnivell.

Un nou vial d’accés a la Goleta

La novetat més important i més beneficiosa que té l’alternativa per a Tavernes i la platja és que permetrà construir un nou vial sobre uns 18 metros d’amplada i facilitarà la connexió d’entrada i eixida entre l’Avinguda de la Marina i la platja de la Goleta, amb la qual cosa es milloraria el trànsit entre les dues platges valleres. Ja hem dit que actualment hi ha només un via de connexió, el Carrer Blasco Ibañez, molt estret pel nivell de trànsit que suporta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixa proposta em recorda a una que va fer el PP fà temps. Masa rectificacions porta este necesari colector i masa temps perdut. Ara que ja pareix estar clar el projecte el que interesa és que s'acabe prompte.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La darrer legislatura que el PP va governar (2007-2011) sembla ser que els tècnis municipals ja plantejaren una alternativa prou semblant, i el PP no la va tindre en compte pels problemes que se'n podrien derivar de l'adquisició de terrenys. Era encara el "boom" urbanistic.

De fet, quan el PP va enterrar el mini col·lector per l'avinguda, ja s'havia rebutjat eixa opció i es contemplava només el pas per Blasco Ibañez.

Ara sembla ser que també TYPSA diu que el lloc de pas és millor, però aquesta alternativa presente més millores quan a l'evacuació d'aigües.