L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 15 de novembre del 2015

PLENARI DE NOVEMBRE 2015: L'Ajuntament serà el responsable d'urbanitzar el Sector 6-Entrada Platja



El plenari de novembre va aprovar iniciar una nova programació urbanística en el Sector 6 (Entrada Platja) que serà en règim d'actuació integrada i gestió directa de l’Ajuntament en substitució de l'Agrupació d'Interès Urbanístic anterior. 
Tal com dir el regidor d’urbanisme, Josep LLácer, amb aquest aprovament l’Ajuntament pren la responsabilitat i serà l’encarregat de dur endavant l'execució del Sector 6 Entrada Platja, qualificat com a sòl urbanitzable al PGOU aprovat el 2004. La nova programació urbanística ha d’incorporar els documents aprovats i ferms de l’actuació urbanística anterior que ha quedat cancel·lada per incompliment durant anys de l’anterior urbanitzador. Entre aquests documents cal citar el Projecte d'Urbanització i el Projecte de Reparcel·lació que ja està inscrit en el Registre de la Propietat. 

El règim de gestió pública directa serà dut a cap per l'Ajuntament i els tècnics municipals han de redactar els documents que marca la LOTUP a més d’altres per tramitar el previ i preceptiu procediment d'avaluació ambiental.

El projecte Sector 6-Entrada platja va ser presentat en el 2004 a l’Ajuntament i es va aprovar en el 2005 i hi havia d'executar-se dins d’uns terminis legals, però han passat els anys i aquests terminis no s’han complert. 
L'alcalde va tranquil·litzar els veïns el passat abril: no seran perjudicats
 En gener del 2008 es va aprovar el pla d'urbanització i en maig del 2010 la reparcel·lació definitiva, amb la qual cosa les obres s'havien d'iniciar un mes després i acabar-se en nou mesos. L’agent urbanitzador no va acabar les obres en el 2011 com pertocava, realment no s'ha posat cap rajola i fa ja 11 anys de la presentació. Davant d’això, i tal com diu la llei, l’Ajuntament es va vore obligat en la passada legislatura a actuar i declarar la caducitat del sector i resoldre l'adjudicació de l'Agent Urbanitzador. 
En el plenari del passat mes d'abril,  i després de vore la impossibilitat d'aplicar una moratòria donat que no s'havia iniciat cap actuació, es va resoldre l'adjudicació per l'obligació legal i que l'Ajuntament no tenia altre remei que complir. L'alcalde Jordi Joan va tranquil·litzar els veïns i va assenyalar que ara l'Ajuntament està darrere el procés com Agent Urbanitzador i no anaven a ser perjudicats. Els dos avals presentats a l'Ajuntament, més de mig milió d'euros, seran aplicats en treballs d'urbanització del sector i en cap moment seran usat per a coses diferents.
Imatge del projecte inicial

Cronologia del PAI Sector 6

GOVERN DEL PP

-Juny 2005: Aprovació i adjudicació del Sector 6
-Juny 2007: Firma del conveni urbanístic
-Agost 2007: Publicació en el BOP de l’aprovació i adjudicació del Sector 6
-Gener 2008: Aprovació definitiva del projecte urbanitzador
-Abril 2008: Inici del tràmit de reparcel·lació
-Juny 2009: Aprovació definitiva de la reparcel·lació
-Desembre 2009: Publicació en el BOP de la reparcel·lació
-Maig 2010: Declaració municipal de fermesa en la via administrativa de la reparcel·lació.

En aquest punt (maig 2010) les obres havien de començar i acabar en 9 mesos.

-Novembre 2010: L’ajuntament designa els tècnics municipals i demana a
l’urbanitzador que nomene els seus.
-Desembre 2010: L’urbanitzador demana prorroga per nomenar-los.
-Gener 2011: L’alcalde Manolo Vidal (PP) li dóna una prorroga de 5 dies
-Abril 2011: L’alcaldia (PP) torna a requerir el nomenament dels tècnics
-Maig 2011: L’urbanitzador nomena tècnics. L’alcaldia els accepta i ordena la formalització de l’acta de replanteig. 
Imatge del projecte inicial
 GOVERN ACTUAL

-Octubre 2011: Passen 6 mesos des del replanteig i res s'ha fet. Passa a plenari la proposta de declaració d’incompliment per part de l’urbanitzador
-Novembre 2011: El plenari deixa sobre la taula l’expedient d’incompliment per vore si l’urbanitzador pot acollir-se al Decret-Llei 2/2011 de suspensió de dos anys del procés o pot solucionar problemes de finançament. Es comprova que no pot acollir-se.
-Marc 2013: Després de 16 mesos sense cap novetat, el plenari aprova iniciar l’expedient de declaració de possible l’incompliment del programa del Sector 6.
- Novembre 2014: Després de conéixer l'informe del Consell Jurídic de la Generalitat, es resol l'adjudicació del sector. 
- Abril 2015: es desestima el recurs de reposició de l'Agent Urbanitzador contra la decisió del plenari de novembre 2014 i es resol definitivament l'adjudicació a l'Agent Urbanitzador.  - Novembre 2015: S’aprova que siga l’Ajuntament per gestió directa qui s’encarregue del projecte d’urbanització.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant amd l'urbanització del Sector 6

Anònim ha dit...

Està este sector afectat per la moratoria de la que informeu?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Entenem que no.
Ací hi ha un procés ja iniciat. Simplement s'ha canviat l'agent urbanitzador, que passa a ser l'Ajuntament, per incompliment de terminis de l'anterior.